AcasăPoliticaConsultarile in privinta Codului fiscal: partidele au ajuns la un consens in...

Consultarile in privinta Codului fiscal: partidele au ajuns la un consens in privinta reducerii TVA

Consultarile tehnice la care au participat partidele parlamentare au ajuns la un rezultat favorabil. Ministrul Finantelor – social-democratul Eugen Teodorovici, care a participat la intrevedere -a anuntat in urma cu scurt timp faptul ca reprezentantii formatiunilor participante la discutii s-au inteles in privinta a doua propuneri – cu privire la reducerea TVA la 20% incepand cu anul urmator, dar si cea in privinta eliminarii supraaccizei la carburanti, incepand cu anul 2017.

Reprezentantii partidelor parlamentare PSD, PNL, ALDE (PC+PLR), UNPR si UDMRcare au participat, joi dimineata, la Palatul Parlamentului, la consultarile tehnice pe baza noului Cod fiscal, proiect legislativ care va ajunge din nou la votul Legislativului, saptamana viitoare, odata ce presedintele nu l-a promulgat, intr-o prima faza, au ajuns la un consens in privinta TVA-ului.

Mai precis, s-a convenit ca TVA-ul sa fie redus la 20%, incepand cu ianuarie anul viitor, in conditiile in care in varianta initiala aceasta taxa ar fi urmat sa scada la 19 procente, din 2016. Mai nou, taxa ar urma sa ajunga la 19% abia din 2017.

Totodata, taxa pe stalp va fi eliminata incepand cu 2016, in timp ce supraacciza va disparea peste doi ani.

author avatar
Cristina Stefan
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger