AcasăPoliticaConsultarile cu societatea civila au inceput. Despot, printre participantii la discutiile de...

Consultarile cu societatea civila au inceput. Despot, printre participantii la discutiile de la Cotroceni: Am fost invitat de catre Presedintele Iohannis

Un numar de 18 persoane, printre ei si Adrian Despot, solistul formatiei „Vita de vie”, jurnalistul Liviu Mihaiu, Sorin Ionita- de la Expert Forum, dar si Nicusor Dan-  de la Uniunea Salvati Bucurestiul, au raspuns invitatiei de dialog la Palatul Cotroceni.

Pana la aceasta ora, numarul exact si numele participantilor la discutii nu au fost anuntate oficial de catre reprezentantii Administratiei Prezidentiale. Se stie, insa, ca Adrian Despot a ales sa vina la discutiile cu primul om in stat, desi initial explicase de ce nu credea ca e potrivita prezenta sa la aceasta intrevedere. „Am fost invitat la Cotroceni de catre Presedintele Iohannis. In continuare consider ca nu sunt persoana potrivita insa, in spiritul respectului fata de democratie si simbolurile acesteia, voi fi acolo”, a transmis artistul, pe pagina sa de Facebook, in jurul orei 13, respectiv cu o jumatate de ora inainte de inceputul consultarilor cu reprezentantii societatii civile si ai manifestantilor din randul celor care au iesit in strada in ultimele trei zile, dupa tragedia din Colectiv.

(captura Facebook/Adrian Despot)

Anterior, in cursul diminetii de vineri, solistul trupei „Vita de Vie”, despre care se stie ca a fost in club in momentul declansarii incendiului, dar si ca – din declaratiile martorilor- s-a implicat in ajutarea victimelor, odata scoase din flacarile din club, pentru a fi preluate cat mai repede de cadrele medicale, transmitea, tot pe Facebook, faptul ca le multumeste celor care l-ar vedea potrivit sa mearga la discutiile de la Cotroceni, dar ca nu crede ca e cazul sa mearga la aceste consultari. „Va multumesc pentru sustinerea si increderea acordata. Va inteleg furia si dorinta de schimbare. Si eu, la fel ca si voi, sunt satul de improvizatii. Participarea mea in calitate de reprezentant la consultari nu ar fi decat o alta improvizatie. Nu am nici pregatirea si nici priceperea necesara pentru asa ceva (…) Haideti sa nu facem greseala de a inlocui o serie de incompetenti cu o alta serie de incompetenti”, nota tanarul muzician.

Reamintim ca joi, seful statului preciza ca va chema la consultari nu doar reprezentantii partidelor politice cu reprezentare in Legislativ, ci si reprezentanti ai societatii civile, dar si ai vocilor strazii. „Am decis ca in continuarea consultarilor cu partidele politice, pe care le-am planificat pentru astazi si pentru maine, sa consult in premiera un nou actor: societatea civila. Voi convoca pentru vineri dupa–amiaza un grup care reprezinta atat societatea civila, cat si ceea ce se numeste strada. Este important pentru mine si doresc sa le cunosc parerile si optiunile”, preciza Iohannis. Cititi detalii AICI.

 

Cei 20 de membri ai societăţii civile
– Sorin Ioniţă (Expert Forum)
– Elena Calistru (Funky Citizens)
– Nicuşor Dan ( Asociaţa Salvaţi Buucreştiul)
– Mihai Dragoş (Consiliul Tineretului din România)
– Ionuţ Sibian (Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii)
– Cristina Guseth (Freedom House)
– Liviu Mihaiu (Salvaţi Dunărea şi Delta)
– Ema Stoica (studentă la Facultatea de Jurnalism)
– Adrian Despot
– Tudor Benga (OKIAN)
– Alexandru Bindar ( Uniunea Studenţilor din România)
– Cătălin Drulă (Ascoiaţia Pro Infrastructura)
– Edmond Niculuşcă (Asociaţia pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate)
– Horia Oniţă (Consiliul Naţional al Elevilor)
– Claudia Postelnicescu (Iniţiativa România)
– Ştefan Dărăbuş (HHC România)
– Andrei Cornea (GSD)
– Clara Matei (Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România)
– Dragoş Slavescu, medic
– Octavian Berceanu

author avatar
Cristina Stefan
287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger