AcasăPoliticaConsultari, luni dupa-amiaza, intre seful statului si membrii Guvernului, pe tema legii...

Consultari, luni dupa-amiaza, intre seful statului si membrii Guvernului, pe tema legii reducerii CAS

Seful statului si cel al Guvernului se intalnesc, luni, la Cotroceni, pentru a discuta pe marginea proiectului legislativ pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Traian Basescu

Intrevederea presedintelui cu membri ai Guvernului va incepe la ora 16, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Primul-ministru Ponta va participa la aceste consultari, dupa cum se mentioneaza in programul premierului, afisat pe site-ul Executivului.

De altfel, inca de saptamana trecuta seful statului mentiona ca nu va promulga legea privind reducerea contributiilor la asigurarile sociale (CAS), inainte de a discuta cu Guvernul pe aceasta tema. „In momentul de fata, avem un deficit pentru 2014 la fondul de pensii de 12,5 miliarde lei. Reducerea cu 5% a CAS pentru societati adauga la acest deficit inca 5-5,5 miliarde”, spunea, recent, presedintele, intr-o conferinta de presa.

Amintim ca Executivul a aprobat, luna trecuta, proiectul ce prevede reducerea cu 5 procente a CAS la angajator, incepand cu 1 octombrie, dupa ce demersul legislativ fusese adoptat de cele doua Camere ale Parlamentului.

65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger