AcasăPoliticaConsultari la Cotroceni: Dragnea, Zgonea si restul delegatiei PSD au intrat la...

Consultari la Cotroceni: Dragnea, Zgonea si restul delegatiei PSD au intrat la discutiile cu seful statului

Social-democratii, primii reprezentanti ai partidelor si formatiunilor cu reprezentare in Parlament chemati de seful statului, joi dupa-amiaza, la discutii, la sediul Presedintiei, in vederea stabilirii viitorului prim-ministru, au intrat la consultari.

Din delegatia de cinci reprezentanti ai PSD – numarul maxim admispentru aceste discutii- fac aprte liderul Dragnea, presedintele executiv Zgonea, precum si purtatorul decuvant, senatorul Gabriela Firea, fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, precum si deputatul Gorgian Pop.

„E mai mult decat o schimbare de Guvern, e o schimbare de paradigma”, le-a transmis Klaus Iohannis social-democratilor care au venit la Cotroceni, la ora 15, ora la care au demarat, practic, negocierile in privinta stabilirii viitorului premier, la o zi dupa ce Victor Ponta – ex-liderul Partidului Social democrat- a anuntat ca isi depune mandatul.

Momentan, desi au fost vehiculate mai multe nume, printre care si pe cel al sociologului Vasule Dancu, nu se stie pe cine va sustine PSD pentru postura de viitor de premier. Liviu Dragnea a refuzat sa anunte, miercuri, numele pe care social-democratii il vor propune pentur preluarea sefiei Palatului Victoria, precizand ca intai vor sa il anunte pe seful statului despre varianta considerata oprtuna pentur a ocupa acest fotoliu.

Doua ore mai tarziu, la Cotroceni sunt asteptati sa ajunga si liberalii, ai caror lideri au anuntat si joi ca sustin varianta alegerilor anticipate si ca acesta va fi mandatul delegatiei PNL prezente la discutiile cu seful statului. Ulterior, la consultari vor ajunge reprezentantii UDMR, dar si cei ai Grurpurilor minoritatilor nationale.

author avatar
Cristina Stefan
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger