AcasăPoliticaConsultari Cotroceni: Oprea insista ca UNPR il sprijina pe presedinte. Si un...

Consultari Cotroceni: Oprea insista ca UNPR il sprijina pe presedinte. Si un guvern cu un premier competent si ministri tehnocrati

Oprea a cedat: pleaca din Senat

La foarte scurta vreme dupa ce a iesit de la cea de-a doua runda de discutii cu presedintele Iohannis, Gabriel Oprea a precizat cat se poate de clar ca UNPR-ul, formatiunea pe care o conduce, il sprijina pe seful statului cand vine vorba despre desemnarea viitorului sef al Guvernului si ca sustine formula unui Executiv de tehnocrati.

„Vom sprijini propunerea pe care dl presedinte o va face- un prim-ministru competent (…) un guvern de ministri competenti, tehnocrati (…) Ca si prima oara, am mers pe aceeasi varianta- in momente importante pentru tara si pentru stabilitate nationala – il sprijinim pe presedintele Romaniei”, a punctat Oprea.

In conditiile in care, seara trecuta, la iesirea de la consultarile cu Ioahnnis, presedintele social-democratilor, partid alaturi de care UNPR si ALDE sunt aliati in coalitia de guvernamant, a anuntat ca PSD-ul il propune pe Liviu Voinea – fost ministru al Bugetului, actualmente viceguvernator- pentru a prelua sefia Guvernului, Oprea a precizat ca a vorbit cu Dragnea si ca il apreciaza pe finantistul nominalizat de pesedisti pentru fotoliul de premier, dar ca uneperisitii sustin propunerea sefului statului.

„Sunt convins ca toate partidele politice – este parerea UNPR- pentru stabilitatea Romaniei vor sprijini propunerea presedintelui Iohannis. (…) Am avut si aseara discutii cu dl Dragnea (…) in chestiuni importante il sprijinim pe presedinte – un guvern de oameni tineri, tehnocrati, oameni care sa stabilizeze tara si potentialul Romaniei”, a conchis liderul UNPR.

Dupa discutiile cu uneperistii condusi de Oprea, presedintele va avea consultari si cu ALDE, alianta condusa de Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, dar si cu grupul minoritatilor reprezentate in Parlament.

126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger