AcasăPoliticaConstatarea lui Basescu in privinta concediilor sefilor celor doua Palate

Constatarea lui Basescu in privinta concediilor sefilor celor doua Palate

Cum vara e in toi, iar sezonul concediilor asemenea, fostul presedinte a constatat ca doi dintre cei mai importanti demnitari ai statului roman – in speta nici seful de la Palatul Cotroceni si nici cel de la Palatul Victoria- nu ar fi in aceste zile la birou.

Tocmai acest aspect al concediului „simultan” i-a atras atentia fostului sef al statului. Care si-a spus punctul de vedere despre aceasta ” situatie inedita” intr-o scurta postare pe Facebook, noaptea trecuta. „Si presedintele si premierul se afla simultan in concediu, iar cel putin unul se afla in strainatate, ceea ce este greu de imaginat cind in regiune situatia de securitate este extrem de tensionata. Daca nici macar doua concedii nu pot fi coordonate, oare cum or putea sa conduca tara ?”, se intreaba Traian Basescu, aratand cu degetul in directia celor doi oficiali.

Subliniind si faptul ca, desi nu e mentionat niciunde in inscrisurile oficiale, se obisnuieste ca presedintele si premierul sa nu isi ia concediu in aceeasi perioada, Basescu a adaugat ca, in conditiile de fata, vicepremierul Borc, ministru al Economiei, „este demnitarul cu cea mai inalta functie executiva aflat la serviciu”. „Una din regulile nescrise (ale statului-n.r) este ca presedintele si premierul nu pleaca simultan in concediu. Cel mult pot pleca simultan, in misiune, pana la Bruxelles, dar pana seara se intorc acasa”, a atras atentia actualul lider al PMP.

In incheiere va amintim ca daca despre seful statului se stie ca se afla in aceste zile in Germania, in ceea ce Presedintia a anuntat a fi o „deplasare privata”, destinatia presupusului concediu al primului-ministru nu este cunoscuta opiniei publice. Si spunem asta in conditiile in care, saptamanile trecute, seful Guvernului dadea de inteles ca nu are de gand sa isi ia vacanta in aceasta vara.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger