AcasăPoliticaConsiliul National de Etica, decizie in privinta suspiciunilor de plagiat in cazul...

Consiliul National de Etica, decizie in privinta suspiciunilor de plagiat in cazul tezei lui G. Oprea

Forul abilitat sa analizeze astfel de sesizari in cazul demnitatilor publici a analizat sesizarea formulata in privinta unor suspiciuni privind un eventual plagiat in cazul tezei de doctorat a premierului interimar, ministrul de interne Gabriel Oprea, in CV-ul caruia, pe langa actualele functii din Guvern sunt trecute si titlurile profesor universitar doctor.

Concret, dupa ce mai multi „specialisti recunoscuti si de prestigiu in domeniul juridic”, consultati in acest caz, au analizat plangerea, Consiliul National de Etica a hotarat: sesizarea in cauza nu se confirma. Mai precis, reprezentantii forului in cauza mentioneaza ca, „in urma sesizarii avand ca obiect teza de doctorat elaborata de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, singurul organism abilitat pentru solutionarea acestui tip de sesizari la nivel national, in cazul persoanelor care ocupa functii de demnitate publica, a finalizat procedurile de analiza in acest caz (…) constata ca nu se confirma suspiciunea de plagiat”, dupa cum se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Educatiei.

De altfel, inca de acum o saptamana, vicepremierul Oprea facea o serie de clarificari in privinta acestui aspect. „In privinta parcursului meu academic, am cerut si am primit din partea Ministerului Educatiei, conform legii, atestarea faptului ca atat titlul de doctor, cat si cel de conducator de doctorat au fost obtinute cu respectarea tuturor normelor legale si a exigentelor academice in vigoare la momentul respectiv”, mentiona vicepremierul, intr-un comunicat, adaugand ca raspunsul primit din partea oficialilor Ministerului Educatiei fusese primit cu o saptamana inainte, respectiv pe 23 iunie anul curent.

author avatar
Cristina Stefan
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger