AcasăPoliticaConsilier local constantean, trimis in instanta. E acuzat de trafic de influenta

Consilier local constantean, trimis in instanta. E acuzat de trafic de influenta

Odata ce au finalizat cercetarile in cauza deschisa pe numele sau, procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Constanta au dispus trimiterea dosaurlui in instanta, spre judecare.

Vizat de aceasta masura este Dorel Manea, consilier local in cadrul Primariei orasului constantean Agigea, la data faptelor consemnate in dosar. Manea este cercetat pentru trafic de influenta si se afla la acest moment in arest preventiv. Din cate mai precizeaza procurorii, dosarul urmeaza sa fie judecat de catre magistratii Tribunalului Constanta.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, acuzatiile pe care i le adus anchetatorii anticoruptie consilierului local, asa cum sunt ele mentionate in comunicatul de presa facut public, joi, din directia DNA:

„La data de 22 martie 2016, inculpatul Manea Dorel, in calitate de consilier local in cadrul Primariei Agigea, a pretins de la un om de afaceri (denuntator in cauza) suma de 11.000 euro, afirmand ca are influenta asupra unor functionari publici din aceeasi institutie publica, cu atributii in ceea ce priveste organizarea si desfasurarea unei licitatii pentru atribuirea unor contracte de concesiune avand ca obiect mai multe terenuri.

Totodata, inculpatul l-a asigurat pe denuntator ca poate determina persoanele respective sa asigure obtinerea, de catre acesta din urma, a unui contract de concesiune pentru un asemenea teren.

In acelasi context, la data de 24 martie 2016, in baza intelegerii anterioare, inculpatul Manea Dorel a primit de la omul de afaceri suma de 3.000 euro reprezentand o prima transa din totalul de 11.000 euro pretinsi, imprejurare in care procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii fragrante”.

80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger