AcasăPoliticaConsens pe Codul fiscal, dupa intalnirea liderilor formatiunilor parlamentare

Consens pe Codul fiscal, dupa intalnirea liderilor formatiunilor parlamentare

Liderii partidelor si formatiunilor politice cu reprezentare in Legislativ, atat din coalitia de guvernare, cat si din opozitie, s-au asezat, joi dimineata, la masa discutiilor.Iar intrevederea s-a incheiat cu un consens, inaintea votarii proiectului in Parlament, desi nu a fost parafat niciun acord.

Intrevederea a fost destinata exclusiv Codului fiscal si a avut loc la cateva zile de cand s-a decis amanarea votului dat pe proiectul legislativ reintors in Parlament de catre seful statului, la mijlocul lunii iulie, din sesiunea extraordinara a Legislativului, convocata pe acest subiect, catre cea ordinara, care incepe in septembrie.

Iar joi in jurul pranzului, odata incheiata intrevederea, liderii PSD, UNPR, PNL, UDMR si ALDE au anuntat, la unison, faptul ca s-a ajuns la un consens. Astfel, s-a convenit reducerea, pe etape, a taxei pe valoare adaugata, intr-o prima faza, de la 1 ianuarie 2016, la 20 de procente, urmand ca incepand cu anul 2017 TVA-ul sa mai scada putin, pana la 19 %. Totodata, exista un acord in privinta eliminarii, din 2017, a supraaccizei la carburanti.

De la intalnirea de la Palatul Parlamentului a lipsit, insa, Victor Ponta, prim-ministrul fiind in vizita oficiala la Chisinau. „Sunt increzator ca maine (joi-n.r) liderii politici vor avea discutia finala, iar saptamana viitoare vom avea Codul ‪Fiscal‬ in Parlament”, a scris premierul social-democrat, pe Facebook, seara trecuta.

De altfel, odata cu anularea sesiunii extraordinare, se anuntase faptul ca liderii partidelor parlamentare vor discuta, pe 27 august, in vederea atingerii unui consens politic, dupa ce, anterior, avusesera loc discutii de natura tehnica, la care au participat ministrul Economiei, dar si specialisti din randul formatiunilor cu reprezentare in cele doua Camere ale Parlamentului.

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger