AcasăPoliticaConducerea PNL, reactii dupa decizia lui Ludovic Orban de a renunta la...

Conducerea PNL, reactii dupa decizia lui Ludovic Orban de a renunta la candidatura la primarie

Ramasi, dintr-un foc, fara candidat la Primaria Capitalei, dar si fara prim-vicepresedinte, dupa retragerea lui Ludovic Orban, cei doi presedinti ai PNL au iesit in fata camerelor pentru a anunta care va fi pasul urmator pe care il va face partidul pe care il conduc. „Eu nu cred ca sunt institutii care fac jocuri politice (…), prezumtia de nevinovatie functioneaza si in cazul lui Ludovic Orban, ca si in cazul celorlalti”, a precizat Vasile Blaga, in aceasta dupa-amiaza, la aproape o ora de cand s-a aflat ca prim-vicepresedintele PNL este urmarit penal, ca a fost plasat sub control judiciar, si, urmare a acestor aspecte, ca a decis sa renunte la a mai candida la Primaria Capitalei.

Cu mai putin de doua luni inainte de data la care vor avea loc alegerile locale si chiar in prima zi in care aspirantii in aceasta cursa si-au putut depune oficial candidaturile, liberalii au ramas fara candidat la Primaria Bucurestilor.

Pusi, practic, in fata faptului implinit, cei doi presedinti al marelui Partid National Liberali s-au vazut nevoiti sa anunte faptul ca, in ce mai scurt timp, vor lua o decizie cu privire la noul nume pe care PNL-ul il va arunca in cursa din 5 iunie. Discutia in aceasta privinta va avea loc chiar in cadrul Biroului Permanent National din ziua urmatoare, Alina Gorghiu subliniind ca va fi o decizie luata „cu cea mai mare decenta si cu cea mai mare discretie fata de orice fel de procedura judiciara” si adaugand ca atat Ludovic Orban, cat si PNL-ul respecta hotararea DNA-ului, dar si ca liberalul se bucura de „prezumtia de nevinovatie”.

Avand in vedere ca Orban era, in fapt, a doua varianta de nume sustinuta de liberali pentru lupta menita sa asigure PNL-ului cea mai buna sansa la castigarea Primariei Capitalei, dupa cea a lui Cristian Busoi, intrebati daca iau in calcul revenirea la propunerea de a-l sustine pe fostul europarlamentar PNL in aceasta cursa, liderii PNL au ales sa nu dea un raspuns precis. „Nu putem sa va certificam, in vreun fel sau altul, vreun candidat”, a rapuns Vasile Blaga, precizand ca vor fi discutii in BPN, dar si cu organizatia de Bucuresti a PNL-ului.

De asemenea, cand s-a adus in discutie varianta unei eventuale decizii ca PNL-ul sa se alieze cu partide mai mici, in vederea alegerilor locale pentru PMB, Gorghiu a punctat ca „nu este nicun fel de problema legat de resursa umana din interiorul PNL”, dar si faptul ca „PNL are multe alte variante” cu care sa vina in fata electoratului, inaintea alegerilor din 5 iunie. Ramane, asadar, de vazut care va fi liberalul pe care conducerea formatiunii il va arunca in aceasta cursa pentru sefia Primariei Generale a Capitalei

Cititi si: Oficial. Ludovic Orban, urmarit penal. Ce acuzatii ii aduc procurorii DNA liberalului!

Pus sub control judiciar, Ludovic Orban a luat trei decizii esentiale

Sefa PNL, despre chemarea lui Ludovic Orban la DNA

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger