AcasăPoliticaConcluziile dezbaterii publice pe gratiere. Se anunta schimbari

Concluziile dezbaterii publice pe gratiere. Se anunta schimbari

Inca nu se stie daca va ramane sau nu o ordonanta de urgenta pe tema gratierii. Ce se stie este faptul ca ministrul Iordache are de gand sa discute cu premierul inainte sa ia o decizie in aceasta privinta si, fireste, inainte ca opinia publica sa afle concluzia. Varianta initiala va fi „fara indoala va fi amendata” – a spus-o cat se poate de clar ministrul Iordache, luni dupa-amiaza.

Au fost aproape cinci ore de discutii, la ministerul Justitiei, pe marginea celor doua propuneri de acte normative – care vizeaza gratierea – insa nu a criminalilor, a violatorilor si a celor care sunt acuzati de coruptie, dupa cum a mentionat Florin Iordache, in urma cu doar cateva minute, in clipa in care a prezentat concluziile dezbaterii publice incepute la ora 10.

„Noi dorim niste legi clare, coerente, pe care fiecare cetatean (…) sa le poata respecta”, a subliniat ministrul, oficialul guvernamental tinand sa mentioneze ca, in privinta modificarilor Codurilor s-a tinut cont de recomandarile CCR-ului, ca se au in vedere 6 modificari constitutionale, in conditiile in care, de la redactarea formei initiale a proiectului de OUG, Curtea Constitutionala a mai indicat alte 6 articole, care vor trebui si ele modificate.

Intrebat daca aceste propuneri de acte normative vor ramane in formula de ordonanta de urgenta sau se vor transforma in priecte de lege, Iordache s-a ferit sa ofere un raspuns clar, inainte de a discuta cu premierul Grindeanu. „In acest moment, pana nu finalizez textele acestor doua acte normative (…) nu pot sa spun cu ce recomandare ma voi duce„, a explicat acesta, nu inainte de a spune ca se va tine cont de observatiile expuse la consultarile de luni.

„Actele normative nu se fac pentru politicieni, ci pentru a rezolva politica penala a statului, nu am in vedere o anumita persoana„, a mai sutinut Florin Iordache.

author avatar
Cristina Stefan
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger