AcasăPoliticaConcluzie CCR: Parlamentul reglementeaza pragul in cazul abuzului in serviciu

Concluzie CCR: Parlamentul reglementeaza pragul in cazul abuzului in serviciu

Intr-un final, liderul PSD va intelege ca trebuie sa se retraga dupa cum scrie la regulamentul de infanterie. Tragand focuri tot mai rare!

Pe langa faptul ca au respins ca „inadmisibila” sesizarea adresata de catre apararea legala a fostei sotii a lui Liviu Dragnea in privinta unei exceptii de neconstitutionalitate in speta „indeplinirii defectuoase a sarcinilor de serviciu”, judecatorii CCR s-au pronuntat, tot in sedinta de marti, asupra unui alt aspect adus in atentia Curtii, din aceeasi directie.

Si anume pe lipsa definirii unui prag in privinta abuzului in serviciu – acuzatie pe care i-o aduc procurorii anticoruptie, in dosarul in care a fost trimisa in judecata alaturi de fostul ei sot, liderul PSD.

foto: Facebook

Referitor la criticile formulate cu privire la lipsa unui prag valoric sau a intensitatii vatamarii rezultate din comiterea faptei, Curtea a reiterat considerentele Deciziei nr.405 din 15 iunie 2016, prin care a subliniat ca revine legiuitorului sarcina de a reglementa valoarea pagubei si gravitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei de ”abuz in serviciu”, cu aplicarea principiului „ultima ratio”, astfel cum acesta a fost dezvoltat in doctrina si jurisprudenta (inclusiv cea a Curtii Constitutionale), aceste circumstantieri fiind necesare delimitarii raspunderii penale de celelalte forme de raspundere juridica. Totodata, Curtea a retinut ca, data fiind natura omisiunii legislative relevate, instanta constitutionala nu are competenta de a complini acest viciu normativ, intrucat si-ar depasi atributiile legale, actionand in sfera de competenta a legiuitorului primar sau delegat, aceasta fiind singura autoritate care are obligatia de a reglementa pragul valoric sau intensitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei in cuprinsul normelor penale referitoare la infractiunea de abuz in serviciu”, din acte au transmis reprezentantii CCR-ului, la finele sedintei, intr-un comunicat.

86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger