AcasăPoliticaComisia Juridica dezbate cererea DNA in cazul Corlatean dupa alegeri

Comisia Juridica dezbate cererea DNA in cazul Corlatean dupa alegeri

La a treia incercare, cand a existat si cvorum, Biroul Permanent (BP) al Senatului a fixat un prim termen in privinta solicitarii formulate de catre procurorii anticoruptie, pe numele fostului ministru Corlatean.

Si anume, dupa alegerile locale din aceasta duminica. Mai clar fie spus, pe 7 iunie, din cate a anuntat vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, dupa sedinta Biroului. Pasii procedurali parcursi sunt urmatorii: odata ce Biroul Permanent al Camerei Superioare a Legislativului a luat act de scrisoarea sefei DNA in privinta lui Titus Corlatean, s-a fixat un prim termen pentru evaluarea dosarului, de catre senatorii juristi. Ulterior, Comisia Juridica (CJ) va prezenta BP o prima evaluare, pentru ca acest din urma for sa stabileasca un calendar.

Va reamintim ca procurorii anticoruptie au cerut aviz pentru urmarirea penala a social- democratului Corlatean, ministru de Externe in noiembrie 2014, la momentul desfasurarilor alegerilor prezidentiale. Senatorul e suspectat de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale, in privinta votului din Diaspora.

author avatar
Cristina Stefan
56 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger