AcasăPoliticaComisia Juridica a Senatului, raport favorabil cererii DNA in privinta lui Sova

Comisia Juridica a Senatului, raport favorabil cererii DNA in privinta lui Sova

Senatorii juristi au decis ca Sova poate fi retinut si arestat preventiv, asa cum solicita -in cererea trimisa Camerei Superioare a Parlamentului- procurorii anticoruptie.

Dupa ce au dezbatut, in sedinta inceputa marti, in jurul orei 14, cea de-a doua cerere a DNA pe numele lui Dan Sova, senatorii juristi au supus la vot aceasta solicitare, la final fiind dat un raport favorabil in privinta incuviintarii retinerii si arestarii preventive a fostului ministru.

Au fost cinci voturi „pentru”, dar si doua „impotriva” si trei abtineri, astfel ca senatorii din Comisia Juridica vor trimite plenului Senatului un raport favorabil solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie pe numele lui Sova, procurorii cerand Camerei Superioare a Parlamentului aviz in privinta incuviintarii retinerii si arestarii preventive a social-democratului, pe care il acuza de trafic de influenta.

Pasul urmator- si cel mai important in acest caz, avand in vedere ca avizul comisiei Juridice este unul consultativ, si ca votul plenului este decisiv in privinta solicitarii DNA – ar putea fi facut miercurea viitoare, cand ar urma sa aiba loc sedinta de plen, in care ar trebui sa se supuna la vot, din cate a anuntat deunazi, conducerea Senatului.

Procurorii sustin, in prezenta solicitare facuta in privinta senatorului Sova, pe care il acuza de trafic de influenta, ca „in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Sova Dan-Coman a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa inculpatul Balan Mihai, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna”. Retinut zilele trecute, pentru 24 de ore, Banu este cercetat in prezent sub control judiciar.

Precedenta cerere a DNA, pe numele lui Sova, fusese formulata in dosarul „Rovinari-Turceni”, in care senatorul a ajuns in vizorul procurorilor, fiind trimis in judecata, sub control judiciar.

author avatar
Cristina Stefan
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger