AcasăPoliticaComisia Juridica a Camerei, aviz favorabil pentru inceperea urmaririi penale a Elenei...

Comisia Juridica a Camerei, aviz favorabil pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea

Deputatii juristi au aprobat, miercuri, cererea DNA privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea.

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a decis – cu 20 de voturi „pentru”, unul „impotriva” si o abtinere -sa avizeze favorabil solicitarea procurorilor anticoruptie. „Comisia s-a pronuntat. Vreau sa fac o precizare care s-a facut si in cadrul dezbaterilor. Nu este vorba de ridicarea imunitatii unui parlamentar, ci este un aviz pentru inceperea urmaririi penale a unui fost ministru”, a mentionat deputatul Bogdan Ciuca, presedintele acestei comisii, adaugand ca Udrea insasi a solicitat sa fie data aceasta incuviintare.

Nu acuz pe nimeni din justitie

De altfel, fostul ministru si ex-sefa a PMP, care ocupa actualmente doar functia deputat din partea acesui partid, a anuntat, inainte de inceperea sedintei in cauza, faptul ca le cere colegilor sai din Camera sa voteze favorabil incuviintarii solicitarii DNA. „Am cerut colegilor de la Comisia Juridica sa voteze favorabil solicitarea DNA-ului de incepere a urmaririi penale in ceea ce ma priveste (…) Nu acuz pe nimeni din justitie- este dreptul procurorilor sa cerceteze, este dreptul procurorilor sa ancheteze un fost ministru, chiar si pe mine, nu contest in niciun caz acest drept”, a precizat Udrea, miercuri, la Palatul Parlamentului.

In urma cu doar doua zile, Directia Nationala Anticoruptie a solicitat aviz pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru, acuzat de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, in dosarul privind organizarea unui eveniment sportiv din 2011, respectiv „Gala Bute”.

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger