AcasăPoliticaComisia Juridica a Camerei a avizat inceperea urmaririi penale in cazul deputatului...

Comisia Juridica a Camerei a avizat inceperea urmaririi penale in cazul deputatului Valerian Vreme

Deputatii din Comisia Juridica a Camerei au dat unda verde, marti, pentru inceperea urmaririi penale a parlamentarului Valerian Vreme. Fostul ministru al Comunicatiilor este acuzat de DNA de abuz in serviciu, in Dosarul Microsoft.

Cererea privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a lui Valerian Vreme, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, in perioada 2010-2012, a primit 17 voturi „pentru”, din partea deputatilor juristi. In acest caz a fost inregistrata si o abtinere.

Odata ce va fi intocmit raportul deputatilor din Comisia Juridica, acesta va fi trimis Biroului Permanent al acestui for al Parlamentului, urmand ca apoi sa fie sesizat Plenul Camerei Deputatilor. „Solicitarea este pentru inceperea urmaririi penale, mi-am prezentat punctul de vedere, sper ca colegii mei au inteles foarte bine, inclusiv cum s-a derulat incheierea  acelui act subsecvent, si decizia o vor lua in cunostinta de cauza”, a precizat Valerian Vreme, inainte de votul din Comisia Juridica.

Va reamintim ca Vreme se afla pe lista celor noua fosti ministri intrati in vizorul DNA, in dosarul privind inchirierea de licente IT pentru scoli, cunoscut drept „Dosarul Microsoft”. Fostul ministru al Comunicatiilor este acuzat de catre procurorii anticoruptie de abuz in serviciu.

100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger