AcasăPoliticaComisia de Aparare din Senat, unda verde proiectului initiat de ministrul Oprea,...

Comisia de Aparare din Senat, unda verde proiectului initiat de ministrul Oprea, privind statutul soldatilor si gradatilor profesionisti

Militarii din Armata si Jandarmerie sunt cu un pas mai aproape o reusita importanta pentru activitatea lor. Dupa ce, la finele lunii trecute, deputatii au adoptat acest proiect legislativ, cele peste 30 de mii de persoane vizate de modificarile legii prin care se vrea ca soldatii si gradatii profesionisti sa poata profesa pana la 55 de ani, si nu pana la varsta de 50 de ani, cum se intampla in prezent, primesc noi vesti imbucuratoare.

Astfel, initiatorul acestui proiect de modificare a Legii nr. 384/2006 privind statutul soldatilor si gradatilor profesionisti, vicepremierul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, a sustinut, marti, propunerea legislativa si in cadrul Comisiei de Aparare din Senat, obtinand un raport favorabil.

Daca proiectul va fi adoptat si de Senat, Camera decizionala in acest caz, legea se va modifica, iar cei care lucreaza in domeniul Apararii si al sigurantei nationale -respectiv soldatii si gradatii profesionisti -vor mai putea fi mentinuti in activitate inca cinci ani fata de limita maxima prevazuta la acest moment, adica vor putea munci pana la 55 de ani.

Conform MAI, modificarea legislativa urmareste modelul armatei americane, avand in vedere statutul Romaniei de tara membra a NATO, dar si necesitatea adaptarii si compatibilizarii fortelor armate.

1.751 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger