AcasăPoliticaComisarul european Dacian Ciolos, acuzat de abuz in serviciu

Comisarul european Dacian Ciolos, acuzat de abuz in serviciu

Dacian Ciolos este acuzat ca a solicitat un prejudiciu care nu s-a produs

Fost ministru al Agriculturii si al Dezvoltarii Rurale, in prezent reprezentant al Romaniei la Bruxelles, in calitate de comisar european, Dacian Cilos se confrunta cu o acuzatie de abuz in serviciu, in urma unei plangeri penale inregistrate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dacian Ciolos este acuzat ca a solicitat un prejudiciu care nu s-a produs

Conform unui material publicat pe www.luju.ro, care reda aceasta plangere penala, acuzatia priveste perioada in care Dacian  Ciolos ocupa functia de ministru al  Agriculturii. Ministerul pe care il conducea in 2007 s-a constituit parte civila intr-un proces de privatizare, la cererea DNA. Ciolos este acuzat ca a ignorat cu buna stiinta faptul ca textele de lege invocate de catre DNA fusesera abrogate cu opt luni inaintea privatizarii pentru care Ministerul reclama prejudiciul. Mai mult, eventualul prejudiciu ar fi trebuit reclamat de catre Ministerul Finantelor, conform legii. Ciolos este suspectat ca a solicitat un  prejudiciu care nu s-a produs in patrimoniul ministerului pe care il conducea. (nr. Fondul Dezvoltarea Agriculturii Romanesti, care a fost desfiintat la 1 ianuarie 2003).

Ce interese protejeaza Dacian Ciolos?

Potrivit plangerii penale, la trei zile dupa constituirea ministerului ca parte civila, Ciolos a trimis la DNA o adresa a unui organism din subordinea sa, care contrazice cererea de constituire ca parte civila. Aceasta a doua adresa arata ca procesul de privatizare a fost facut dupa modelul respectat in toate cazurile, conform prevederilor legale. Balba ministrului e cu atat mai dubioasa cu cat are la baza un act abrogat. Ca urmare a tuturor acestor fapte, Dacian Ciolos este acuzat in plangerea penala de abuz in serviciu, conform Codului Penal, daca functionarul nu indeplineste un act sau il indeplineste defectuos, este considerat abuz in serviciu, pedeapsa in acest caz fiind de inchisoare de la doi pana la sapte ani, precum si interzicerea dreptului de a  ocupa o functie publica. Acum, cei de la DNA trebuie sa spuna daca incep sau nu urmarirea penala impotriva lui Ciolos. Ramane de vazut cum ii va afecta aceasta plangere penala statutul de comisar european al lui Ciolos si cum vor reactiona oficialitatile de la Bruxelles.

Ecplicatie foto

Probleme n

 

author avatar
eNational
785 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger