AcasăPoliticaCODUL SILVIC - Ponta vrea consultari "cat mai largi": Forma finala sa...

CODUL SILVIC – Ponta vrea consultari „cat mai largi”: Forma finala sa fie cea care cu adevarat sa apere padurea

Premierul a anuntat, luni, ca vrea sa existe dezbateri ample pe marginea Codului silvic, in asa fel incat sa fie consultati, printre altii, si reprezentantii organizatiilor de mediu.

Proiectul trebuie sa puna „stop” defrisarilor ilegale, sustine Ponta, ca urmare e nevoie sa existe prevederi cat mai clare in vederea protejarii padurilor. „Vreau in perioada urmatoare sa aiba loc niste consultari cat mai largi legate de Codul silvic, in asa fel incat atunci cand se voteaza in Parlament sa fie acel Cod de care avem nevoie ca sa oprim taierile ilegale, ca sa oprim afacerile ilegale si sa protejam cat mai mult fondul forestier”, a declarat seful Guvernului.

Ponta vrea ca la aceste discutii sa participe si reprezentantii din domeniul silvic. „Pentru asta e nevoie de o dezbatere foarte larga, in care nu doar parlamentarii, ci si organizatiile de mediu, asociatiile profesionale sa participe si forma finala sa fie cea care cu adevarat sa apere padurea si sa stabileasca un cadru cat mai strict in acest domeniu”, a concluzionat premierul.

Cititi si: AmCham: Noul Cod Silvic, un dezastru pentru Romania

198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger