AcasăPoliticaCodul DNA bate Codul fiscal

Codul DNA bate Codul fiscal

Din plenul Parlamentului, Victor Ponta a aterizat direct la sediul DNA. Gandul ca se va intalni din nou cu procurorii l-a bulversat atat de tare pe premier incat acesta a ratat votul pentru Codul fiscal, altfel proiectul lui de suflet.

De la Parlament, Victor Ponta a mers direct la sediul DNA pentru audieri

Ca sa-l scuze, colegii de partid au declarat ca premierul a uitat ca votul final incepe la ora 12.00.  Ca sa se scoata, Ponta a sustinut ca a votat Codul fiscal in iunie. Nimic mai fals, din moment ce in acea perioada premierul se afla in clinica din Turcia. Printre gafe si neadevaruri, seful Executivului a anuntat totusi ca masurile din Codul fiscal amanate pentru ianuarie 2017 ar putea fi devansate. „Sunt foarte optimist, si ministrul de Finante, ca acele masuri care s-au amanat pentru 1 ianuarie 2017, nu toate deodata, evident, pot fi devansate si mesajul meu pentru mediul de afaceri este ca acest Guvern isi va incheia mandatul cu toate acele masuri in functiune. Surplusul de incasari de 250 milioane euro din luna august e mai mult decat efectul pe an al reducerii impozitului pe dividende, cu totul 1,3 (miliarde lei — n.r.). In august am incasat 1,2 (n.r. — miliarde lei)”, a declarat Ponta, explicand ca un astfel de document nu putea fi adoptat daca exista criza economica. „Un Cod de acest gen cu relaxare fiscala si cu reguli moderne nu poate fi adoptat in orice context, daca mai eram din nou in criza economica (…), daca aveam scaderi de incasari la buget nu se putea. Trebuie sa fie si un moment economic si de dezvoltare”, a mai spus premierul.

A stat mai mult la DNA

Din Parlament Victor Ponta a mers direct la intalnirea cu procurorii. „Daca am adoptat Codul fiscal, acum pot sa vin si la DNA”, a afirmat premierul. Doua ore a durat audierile – mai mult decat votul din Parlament, la final Ponta anuntand ca a cerut ca situatia lui sa fie disjunsa. „Mi-am spus punctul de vedere. Domnul procuror m-a intrebat, am raspuns la absolut toate intrebarile. Asa e normal. (…) A ramas un singur lucru pe care probabil o sa vi-l comunice si procurorul. Am facut o cerere ca situatia mea sa fie disjunsa, ca nu are legatura cu dosarul mare, ca sa se rezolve mai repede, intr-un fel sau altul. Eu cred ca este interesul si al meu si al Parchetului si al opiniei publice sa nu stea bucatica mea in dosarul mare. Daca procurorul va accepta, atunci foarte repede o sa avem o solutie”, a precizat Victor Ponta.

author avatar
National
540 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger