AcasăPoliticaCoabitarea s-a dus de sufletul recensamantului

Coabitarea s-a dus de sufletul recensamantului

Obositi de atata coabitare, Victor Ponta si Traian Basescu revin la adevaratele lor naturi in timpul vacantei de vara

Odata cu oficializarea rezultatelor recensamantului din 2011, USL-istii dezgroapa referendumul de demitere a lui Basescu.

Obositi de atata coabitare, Victor Ponta si Traian Basescu revin la adevaratele lor naturi in timpul vacantei de vara
Traian Basescu

Primul care a atacat a fost Victor Ponta, care, brusc, a uitat de coabitare si sustine ca la celebrul referendum din 29 iulie prezenta a depasit pragul de 50%: ”Am vazut si eu datele finale ale recensamantului, mai bine mai tarziu decat niciodata, doar ca, din pacate, am fost peste 50% in 29 iulie care am dat lovitura de stat cum ar spune unii ramasi in urma. Am fost peste 50%, nu ne mai foloseste prea mult acum”. Informat de zicerile premierului, Traian Basescu si-a ascutit si el tonul: ”Nu stiu daca premierul a facut o astfel de afirmatie, dar daca a facut-o arata ca a ramas acelasi om lipsit de responsabilitate in ce spune. Recensamantul face o situatie a populatiei care locuieste in Romania, nu a acelor milioane de majori care sunt in afara frontierelor”.

Ghise prinde din nou aripi

Inveninarea relatiei Ponta – Basescu nu a scapat liberalilor, care imediat l-au scos la inaintare pe Ioan Ghise, senatorul PNL care, de un an de zile, cere insistent Parlamentului sa constate demiterea lui Traian Basescu. ”Parlamentul ar trebui sa finalizeze procesul referendumului prin a emite hotarare in constatare a rezultatelor referendumului care se dovedeste acum oficial ca a fost valabil. Parlamentul trebuie sa constate acum ca postul de presedinte este vacant, iar in 90 de zile Guvernul trebuie sa organizeze alegeri anticipate. In acelasi timp, hotararea de suspendare a presedintelui Traian Basescu trebuie abrogata pentru ca el nu poate fi suspendat daca este demis”, a reafirmat Ghise, anuntand ca va cere Parlamentului, in viitoarea sesiune, sa puna pe ordinea de zi proiectul depus de el in acest sens. Tinand cont de realitatile politice la zi, este exclus ca Traian Basescu sa fie demis pe baza referendumului de vara trecuta. Asta nu inseamna insa ca replicile acide schimbate de Ponta si Basescu nu pot roade la temelia coabitarii. Cat de adanc, vom vedea.

[poll id=”545″]

author avatar
Simona Badulescu
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger