AcasăPoliticaCoabitare Antonescu – Basescu pe Codul Penal

Coabitare Antonescu – Basescu pe Codul Penal

Adversari politici declarati, Traian Basescu si Crin Antonescu au facut front comun impotriva modificarilor aduse de deputati la Codul Penal, punandu-i intr-o lumina proasta pe social-democrati, in frunte cu Victor Ponta.

Deputatii s-au facut de toata bafta cu modificarile operate in Codul Penal
Traian Basescu i-a desfiintat pe parlamentari
Crin Antonescu a cerut rediscutarea Codului Penal

Ca presedinte al statului, Traian Basescu, dincolo de aprecieri critice, a dat de inteles ca l-a tentat foarte tare ideea dizolvarii Parlamentului. ”Ce s-a intamplat in «martea neagra» ar fi fost un motiv serios de dizolvare a unui Parlament care prin actiunea lui genereaza deservicii uriase Romaniei. Si aici nu trebuie sa mai argumentez pentru ca am vazut reactia Comisiei Europene si a aliatilor nostri. Romania, daca ar intra in vigoare modificarile la Codul Penal si Legea amnistiei si gratierii, ar iesi din criteriile de la Copenhaga, care sunt criterii politice, ceea ce ar fi extrem de grav. Pentru asa ceva, un Parlament ar trebui dizolvat”, a afirmat Basescu. In context, seful statului a cerut si demisia presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, principalul vinovat de ”hotia” care s-a petrecut in Parlament. ”Un om care s-a comportat ca un smenar, iar acesta este presedintele Zgonea. Au votat doua legi legat de Codul Penal. S-a votat o lege separata pentru modificarea art. 255 din Codul Penal si o alta lege care modifica alte articole din Codul Penal nou si vechi. Smecherii politice de proasta calitate. Zgonea ar trebui sa demisioneze”, a mai spus presedintele.

Liderul PNL trage si el frana de mana

Dupa ce s-a asigurat ca toata lumea a inteles ca nu a avut nicio legatura cu grozaviile din Codul Penal, Crin Antonescu i-a cerut colegului Valeriu Zgonea sa dreaga busuiocul. „Eu propun presedintelui Camerei Deputatilor ca, in cazul in care nu a semnat legea votata in plenul Camerei Deputatilor si daca regulamentul Camerei o permite, sa o repuna in discutie in plenul Camerei Deputatilor, pentru o discutie transparenta. Legislatia pe care o votam nu trebuie sa fie una preferentiala”, a spus Crin Antonescu, mentionand ca impartaseste ingrijorarea exprimata de cancelariile occidentale.

Liderii europeni cu ochii pe Parlament

In comparatie cu politicienii nostri care s-au intrecut doar in declaratii, ambasadorii Germaniei, Olandei si Frantei au oferit o lectie de seriozitate. Concret, acestia au luat calea Parlamentului pentru a cere explicatii direct de la sursa, adica de la membrii Comisiei Juridice, care au dat unda verde modificarilor operate la Codul Penal. Un demers fara precedent, care nu le-a picat deloc bine demnitarilor romani.

Ponta: Antonescu s-a lasat singur in offside

Deranjat de atitudinea lui Crin Antonescu, premierul Victor Ponta l-a taxat public pe colegul sau de USL. Cum pe Codul Penal nu putea sa comenteze prea mult, seful Executivului a dat-o rapid pe Legea minelor, care a picat cu largul concurs al liberalilor. ”Legea minelor a fost discutata in USL si de mine cu domnul presedinte Crin Antonescu. (…) Dupa care am vazut ca liberalii, in stilul devenit deja clasic… s-a jucat la offsaid pana au ramas si ei in offsaid. (…) Mi se pare ca jocul domnului Antonescu tot timpul e de a lasa intotdeauna pe cineva in offsaid… acuma s-a lasat singur”, a afirmat Ponta.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.577 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger