AcasăPoliticaCiorbea renunta la ASF, in favoarea candidaturii pentru functia de Avocat al...

Ciorbea renunta la ASF, in favoarea candidaturii pentru functia de Avocat al Poporului

Propus recent ca membru neexecutiv in consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), fostul premier Victor Ciorbea a decis sa renunte la aceasta postura, pentru a candida la functia de Avocat al Poporului.

Schimbare de optiuni in cazul lui Ciorbea. La doar cateva zile dupa ce renunta la mandatul de senator, pentru a nu risca o eventuala incompatibilitate, odata ce fusese desemnat in conducerea ASF, liberalul a decis sa se retraga din postura de membru neexecutiv al Consiliului Autoritatii. Concret, Ciorbea ar fi urmat sa preia functia incepand cu 1 mai, insa acest lucru nu se va mai intampla, pentru ca fostul premier e hotarat sa intre in cursa pentru functia de Avocat al Poporului, pentru care are sustinere inclusiv din partea PSD.

Informatia a fost confirmata de Ciorbea pentru economica.net. „Da, am renuntat la pozitia din ASF pentru ca voi candida la functia de avocat al poporului”, a declarat fostul prim-ministru, precizand, totodata, ca hotararea sa nu are legatura cu faptul ca PDL-ul a contestat desemnarea sa la ASF.

Amintim ca democrat-liberalii s-au adresat Curtii Constitutionale, odata ce s-a aflat de faptul ca Ciorbea fusese propus pentru functia neexecutiva in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara, odata cu alegerea noii conduceri a institutiei. PDL invoca faptul ca Victor Ciorbea nu ar indeplini criteriile profesionale cerute de lege pentru pozitia pe care ar fi urmat sa o ocupe.

126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger