AcasăPoliticaCiolos se tine tehnocrat in razboiul ANAF-Antena 3

Ciolos se tine tehnocrat in razboiul ANAF-Antena 3

Senatorii i-au frecat ridichea lui Dacian Ciolos pe tena scandalului provocat de ANAF la Antena 3

Chemat sa dea socoteala in fata senatorilor pentru modul in care ANAF a inteles sa execute Antena 3, Dacian Ciolos a refuzat sa-si puna cenusa in cap. ”ANAF a actionat legal”, sustine premierul.

Senatorii i-au frecat ridichea lui Dacian Ciolos pe tena scandalului provocat de ANAF la Antena 3

Pornind de la cazul Antenei 3, pe care ANAF o someaza sa evacueze sediul, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu i-a comunicat premierului Ciolos ca lucrurile au inceput sa o ia razna, dupa parerea lui. ”Vreau sa aveti in vedere intreprinderea unor actiuni in concordanta cu principiile statului de drept (…) Nu lasati impresia ca Romania devine un stat politienesc sau un stat de drepti”, i-a cerut Tariceanu sefului Guvernului. Mai abrupt decat liderul ALDE, senatorul PSD Serban Nicolae i-a cerut direct lui Ciolos sa demisioneze – ”Nu va consider un bun prim-ministru si nu consider ca acest Guvern isi indeplineste atributiile. Exista procedura constitutionala a demisiei dumneavoastra. Va rog s-o luati in calcul” – si l-a avertizat ca, in caz contrar, va incerca sa initieze o motiune de cenzura. Neimpresionat de ostilitatea manifestata de multi dintre senatori, Dacian Ciolos a luat partea ANAF-ului – ”Guvernul Romaniei respecta legile si hotararile judecatoresti, iar ANAF a actionat legal”, chiar daca a precizat ca a condamnat si el modul propriu-zis de actiune – ”I-am atras atentia sefului interimar al ANAF, ca aceste reflexe trebuie sa dispara din toate institutiile care actioneaza cu cetatenii”. Mai mult, premierul le-a dat peste nas parlamentarilor, indemnandu-i fin sa mai consulte Constitutia atunci cand solicita cate ceva: ”Mi-ati sugerat sa modificam prin OUG anumite legi. Domnul Teodorovici a facut-o, iar acea ordonanta a fost declarata neconstitutionala. Nu imi cereti sa repet aceeasi greseala care a fost taxata de Curtea Constitutionala”.

Cristiana Anghel, data afara de Tariceanu

Si cum Parlament fara circ nu se poate, audierea lui Ciolos a fost pigmentata de momentul in care presedintele Calin Popescu Tariceanu le-a cerut chestorilor sa o de afara pe Cristiana Anghel (senator al partidului condus de chiar el, ALDE), care combatea din sala, pe un ton ridicat, afirmatiile facute de premier la tribuna: ”Solicit chestorilor sa o scoata afara din sala (sala plenului – n.r.) pe dna Anghel”. ”Nu m-a dat afara din sala, am iesit eu pentru ca mi se pare aberant sa aplauzi tradatorii de neam si tara. Ii ridicam in slavi, ii pupam, ii laudam, sa plece odata acasa ca m-am saturat”, a comentat Anghel incidentul in fata ziaristilor.

author avatar
National
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger