AcasăPoliticaCiolos s-a adresat Parlamentului, prezentand cele cinci teme majore ale programului de...

Ciolos s-a adresat Parlamentului, prezentand cele cinci teme majore ale programului de guvernare

Reamintind ca a avut la dispozitie un timp scurt – de oar cateva zile -pentru a pregati atat un program de guvernare, Dacian Ciolos a anuntat, de la tribuna Parlamentului, ca acesta are cinci teme majore.

Guvernarea va tine cont de trei principii esentiale, a mentionat premierul desemnat, marti in jurul orei 13 cand a inceput sa se adreseze senatorilor si deputatilor prezenti in sedinta comuna in care Ciolos urmeaza sa-si prezinte echipa ministeriala, dar si prioritatile guvernamentale.

In acest sens, primul-minsitru desemnat a precizat ca aceste cinci teme majore incud: ciclul politic constitutional, tinand cond ca anul viitor vor avea loc doua randuri de alegeri, dar si deschiderea catre societate catre societatea la toate nivelele ei, inclusiv catre mediul politic, in acest sens mentionand ca, pana pe 15 decembrie ar vrea sa revina in Parlament, pentru a discuta unele masuri noi.

Totodata, Ciolos a mentionat, ca tema majora, independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei, tinand cont ca urmeaza un an important in care se vor face numiri in posturile cheie din Parchete, dar si, sustinerea in continuare a cresterii economice, considerand ca atat stabilitatea macroeconomica si un buget echilibrat sunt esentiale pentru acest lucru, dar si ca e nevoie sa se elimine cheluielile ineficiente. Nu in ultimul rand, premierul desemnat a vorbit despre necesitatea redefinirii rolului cadrului medical si reducerea migratiei catre strainatate, punand accent si pe Educatie.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger