AcasăPoliticaCiolos raspunde pe Facebook: Puteti refuza sa dati copie legalizata. Sa-i trimiteti...

Ciolos raspunde pe Facebook: Puteti refuza sa dati copie legalizata. Sa-i trimiteti pe cei care va cer asta la ministru

Decizia e decizie, subliniaza Dacian Ciolos. Astfel ca toti cei carora inca li se solicita sa prezinte, in unitati de invatamant, copii legalizate ale unor acte pot refuza sa faca acest lucru, a transmis primul-ministru, sambata, pe o retea de socializare.

Cum au trecut doar cateva zile de cand au inceput cursurile in scoli si licee si s-au deschis gradinitele, in aceasta dimineata o utilizatoare de Facebook i-a semnalat premierului, pe pagina sa oficiala, faptul ca in invatamant inca se cer astfel de copii legalizate, semn ca n-ar fi inca vorba de o simplificare a procedurii, cum s-a intentionat. Moment in care Dacian Ciolos a formulat un indemn public adresat celor care se confrunta cu astfel de situatii. „Ministrul a dat deja un Ordin pentru schimbarea procedurii. Puteti refuza sa dati copie legalizata si sa-i trimiteti pe cei care va cer asta la ministru. Din pacate reflexele proaste se schimba mai lent decat deciziile”, a notat, pe Facebook, seful Guvernului.

Precizarea primului-ministru vine in conditiile in care inca de luna trecuta s-a anuntat ca ministrul Educatiei a aprobat un ordin ce prevede ca in scoli si alte institutii din sistemul educational pot fi acceptate documente conform cu originalul si nu autentificate la notar, cum se intampla anterior. Demersul Legislativului este menit sa duca la simplificarea procedurilor birocratice in cazul elevilor si al studentilor, in privinta inscrierii lor in invatamant.

147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger