AcasăPoliticaCiolos pleaca la Paris cu trei dintre ministrii din Guvernul pe care...

Ciolos pleaca la Paris cu trei dintre ministrii din Guvernul pe care il conduce

Timp de doua zile, Dacian Ciolos se va afla pe taram francez. Nu singur, ci alaturi de trei dintre ministrii Guvernului sau, repectiv sefii ministerelor de Externe, Lazar Comanescu, al Economiei, vicepremierul Borc, si, respectiv, al Culturii, Vlad Alexandrescu, dar si de seful Cancelariei primului-ministru, Dragos Tudorache, care il insotesc in aceasta vizita oficiala.

Raspunzand, din cate anunta Executivul, unei invitatii venite din partea liderului statului francez, Ciolos va pleca, miercuri, la Paris, unde va discuta atat cu Francois Hollande, cat si cu presedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, si cu presedintele Adunarii Nationale, Claude Bartolone. Cat priveste subiectele care ar urma sa fie abordate in cadrul acestor discutii cu oficialii francezi, ele ar urma sa includa si adesarea Romaniei la spatiul Schengen, aspect avut in vedere de catre seful guvernului si in cadrul intrevederii avute, saptamanile trecute, cu cancelarul german, dar si viitorul raport al Comisiei Europene referitor la Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV). „Principalele subiecte abordate in cadrul discutiilor cu oficialii francezi vizeaza relatiile istorice privilegiate dintre Romania si Franta, intensificarea ritmului pentru finalizarea proiectelor din Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic cu Franta, dinamizarea relatiilor economice si consolidarea contactelor cu mediile de afaceri, consolidarea cooperarii sectoriale in domenii de interes comun, dar si subiecte importante de pe agenda europeana si internationala, precum terorismul, migratia si politica de securitate a Uniunii Europene”, mai mentioneaza reprezentantii Executivului, marti, intr-un comunicat.

De asemenea, din cate se poate observa parcurgand agenda publica a primului-ministru, programul vizitei sale in capitala Frantei include, miercuri dupa-amiaza, o vizita la atelierul Brancusi, dar si, cateva ore mai tarziu, o intalnire cu studentii si masteranzii romani de la Institutul de Studii Politice SciencesPO. Totodata, Dacian Ciolos urmeaza sa se intalneasca, in perioada in acre se va afla la Paris, si cu alti reprezentanti ai comunitatii romanesti din Franta.

Sursa foto: facebook/Dacian Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger