AcasăPoliticaCiolos, la masa discutiilor cu liderii PSD, la scurta vreme dupa anuntarea...

Ciolos, la masa discutiilor cu liderii PSD, la scurta vreme dupa anuntarea propunerilor de ministri

Cabinetul Ciolos vrea sa aloce mai multi bani pentru marile proiecte de infrastructura

La doar cateva minute dupa ce a facut publica lista propunerilor pentru sefia ministerelor din Cabinetul pe care ar urma sa-l conduca – in cazul in care acestia din urma primesc unda verde din Parlament- Dacian Ciolos a ajuns la sedinta Comitetului Executiv al social-democratilor.

Prezenta sa, duminica la amiaza, la aceeasi masa cu Dragnea, Zgonea si Rovana Plumb este motivata de faptul ca Executivul Ciolos- fiind unul tehnocrat- trebuie sa se bazeze pe sustinerea politica a partidelor politice. Iar Dacian Ciolos vrea sa se asigura ca Executivul sau ar urma sa aiba sprijinul formatiunilor politice, drept urmare va mai avea o noua runda de discutii cu reprezentantii partidelor, odata ce si-a ales specialistii cu care ar vrea sa lucreze in viitorul Guvern, pentru intervalul de pana la alegerile de toamna urmatoare.

Iar daca in cazul precedentelor consultari pe aceasta tema, primii alesi au fost liberalii, de aceasta data Ciolos a inceput discutiile cu social-democratii. Si cum conducerea PSD s-a reunit, cu incepere de la ora 14.30, in sedinta CEx, la Palatul Parlamentului, primul-ministrul desemnat a fost prezent in prima parte a intrevederii. „Vreau sa deschidem activitatea guvernamentala spre o comunicare eficienta”, a mentionat Ciolos, de la masa prezidiului sedintei social-democratilor, adaugand ca le propune politicienilor sa foloseasca acest Guvern tehnocrat drept o „interfata cu societatea civila”.

Abia la finele acestei sedinte se va afla ce vor decide pesedistii in frunte cu Dragnea in privinta sustinerii viitorului Cabinet. Pana atunci, se stie ca duminica dupa-amiaza, premierul desemnat ar urma sa se intalneasca din nou si cu liberalii, pentru ca luni sa aiba noi intalniri cu reprezentantii UNPR si ALDE.

author avatar
Cristina Stefan
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger