AcasăPoliticaCiolos, la inaugurarea scutului antiracheta: Facilitatea de la Deveselu, un mijloc destinat...

Ciolos, la inaugurarea scutului antiracheta: Facilitatea de la Deveselu, un mijloc destinat exclusiv legitimei aparari

Scutul antiracheta de la Deveselu a fost inaugurat oficial in decursul acestei zile. Seful Guvernului s-a aflat alaturi de Secretarul general al NATO si alti inalti oficiali americani si reprezentanti ai Aliantei Nord-Atlantiice, la Baza Militara de la Deveselu- Olt, unde a participat la ceremonia prin care s-a marcat inaugurarea facilitatii Aegis Ashore.

Prilej cu care a reiterat rolul defensiv al acestui scut, aspect subliniat, de altfel, si in cursul diminetii de catre seful statului, dupa intrevederea cu Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO. „Facilitatea de la Deveselu  (…) nu este indreptata impotriva cuiva anume. Este un mijloc destinat exclusiv legitimei aparari impotriva amenintarilor cu rachete balistice, intareste totodata capacitatea NATO de aparare antiracheta si extinde aria de acoperire si protectie pentru statele aliate sudice si centrale din Europa, reducand semnificativ riscul unor eventuale atacuri cu rachete balistice din afara spatiului euro-atlantic”, a punctat primul-ministru.

Totodata, Dacian Ciolos a reamintit, in cadrul discursului sau, faptul ca Romania a demostrat „inca o data ca este un actor predictibil si un aliat de incredere”, dar si ca statul roman si-a respectat angajamentele in privinta facilitatii de la Deveselu. „Ne-am respectat cu seriozitate angajamentele asumate in cadrul acestui proiect pentru ca facilitatea de la Deveselu sa raspunda cerintelor necesare operationalizarii si integrarii in sistemul de aparare antiracheta al NATO”, a mai punctat premierul Ciolos.

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger