AcasăPoliticaCiolos, la Chisinau: Sunt companii romanesti gata sa vina sa investeasca in...

Ciolos, la Chisinau: Sunt companii romanesti gata sa vina sa investeasca in Republica Moldova

Printre aspectele pe care a ales sa le transmita demnitarilor de dincolo de Prut, in cadrul primei sale vizite oficiale pe care o intreprinde la Chisinau in calitate de premier, a fost aceea ca sunt companii autohtone, atat de stat, cat si private, care vor sa investeasca in Republica Moldova.

„Nu spun o noutate, spunand ca Romania trateaza ca o relatie speciala relatia cu Republica Moldova, dar dincolo de partea asta, sa spun, sentimentala, vrem sa avem o abordare foarte pragmatica in relatia cu Republica Moldova”, a declarat primul-ministru, joi dimineata, in debutul intrevederii in plen a celor doua delegatii.

La nivelul relatiei economice, premierul a punctat ca inca de ziua precedenta a intrat in vistieria de la Chisinau o prima transa a imprumutului destinat Republicii Moldova. „Dincolo de acest imprumut, continuam finantarea nerambursabila pentru anumite proiecte care si-au dovedit deja viabilitatea, dar as vrea sa gasim caile, in perioada imediat urmatoare, si pentru a facilita o prezenta investitionala romaneasca aici. Vreau sa va spun ca sunt companii romanesti si companii de stat cu potential de investitii important si companii private care sunt gata sa vina sa investeasca in Republica Moldova”, a sustinut Ciolos.

„Sustinem nemijlocit reformele pe care Republica Moldova a decis sa le faca”

Nu in ultimul rand, seful de la Palatul Victoria a ales sa aminteasca si cu aceasta ocazie faptul ca Guvernul roman sustine reformele pe care reprezentantii puterii executive si-au propus sa le puna in practica: „Obiectivul nostru, al Guvernului Romaniei, este o imbunatatire a situatiei cetatenilor din Republica Moldova si, de asta, am sustinut si sustinem nemijlocit reformele pe care Republica Moldova a decis sa le faca, acele masuri pe care le-am convenit impreuna si pe care le-am legat de aceasta prima transa a acordului de imprumut”.

Alaturi de Ciolos, la Chisinau se afla si vicepremierul Dincu, ministrii Energiei, Finantelor, Justitiei, Fondurilor Europene, dar si cel delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, care au programate intrevederi cu omologii lor. In perioada in care se afla in Republica Moldova, premierul are trecut pe agenda intalniri cu primul-ministru moldovean, Pavel Filip, cu presedintele Timofti si cu seful Legislativului, Andrian Candu.

sursa foto:facebook.com/GuvernulRepubliciiMoldova

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger