AcasăPoliticaCiolos, in vizita la gradinita

Ciolos, in vizita la gradinita

Printre prichindeii de la o unitate educationala damboviteana au fost zariti, marti dimineata, si cativa membri ai Guvernului, in frunte cu premierul Dacian Ciolos.

Ministrii Muncii, Ana Costea, si al Educatiei, Adrian Curaj, precum si seful de la Palatul Victoria s-au oprit cu un scop la gradinita din localitatea Podu Cristinii, din Dambovita – la unitatea de invatamant prescolar sunt inscrusi 14 micuti, 11 dintre cei mici indeplinind criteriile pentru a beneficia de tichete sociale prin programul Fiecare Copil in Gradinita (FCG).

Cei trei reprezentanti ai Executivului au mers in localitatea amintita chiar in ziua in care s-au lansat in dezbatere publica, pentru un interval de zece zile, normele de implementare a Legii 248/2015. „Stiu ca pentru unii parinti este mai dificil sa-si trimita copiii la gradinita dar gradinita inseamna o sansa in plus in viata pentru fiecare copil, o sansa care merita acordata si care rasplateste peste ani efortul oricat ar fi de mare”, transmite primul-ministru, intr-un mesaj postat pe Facebook, alaturi de mai multe fotografii facute alaturi de fetitele si baietii de la gradinita din comuna Potlogi.

Este vorba despre un proiect legislativ care a pornit de la un program inițiat,  în 2010, de Asociația OvidiuRo (este vorba despre asociatia formata, in urma cu peste un deceniu, de Leslie Hawke, nimeni alte decat mama celebrului actor castigator de Oscar, Ethan Hawke, dar si de Maria Gheorghiu), în parteneriat cu Ministerul Educatiei. Initiatorii programului intitulat graitor „Fiecare Copil in Gradinita” au avut in vedere incurajarea trimiterii micutilor provenind din familii defavorizate la gradinita.

Iar prin proiectul in cauza se doreste sustinerea parintilor cu venituri reduse, mai mici de 284 de lei/membru de familie, sa isi inscrie copiii -cu varste intre 3 si 6 ani- in astfel de unitati de invatamant prescolar. Ajutorul venit de la stat consta in acordarea unui tichet social de 50 de lei/luna pentru fiecare copil inscris la gradinita. Din cate au estimat reprezentantii ministerului condus de Costea, de o astfel de masura ar putea beneficia in jur de 111 mii de copii provenind din familii defavorizate.

Detalii despre demersul propus spre dezbatere de catre reprezentantii Ministerul Muncii puteti afla aici.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger