AcasăPoliticaCiolos, dupa intrevederea cu premierul moldovean, in privinta ajutorului rambursabil

Ciolos, dupa intrevederea cu premierul moldovean, in privinta ajutorului rambursabil

Seful de la Palatul Victoria i-a transmis noului premier moldovean faptul ca Romanie e gata sa sprijine financiar- prin creditul rambursabil promis deja, insa ca pana ca de la Bucuresti sa porneasca spre Chisinau prima transa a acestui imprumut, ar vrea sa vada ‘vointa de reforma’.

Din cate a anuntat Ciolos, la finele discutiei pe care a avut-o, marti dimineata, cu Pavel Filip, l-a incurajat pe noul sef al Executivului moldovean sa aiba constant dialog cu reprezentantii societatii civile, dar si sa ramana pe aceeasi directie, cand e vorba de mentinerea parcursului european al Moldovei.

Cat priveste ajutorul financiar care ar urma sa vina din partea statului roman, Ciolos nu s-a ferit sa sublinieze ca e nevoie ca autoritatile de peste Prut sa isi ia angajamente clare in privinta planului de reforma. „Pornind de la niste angajamente clare de reforma pe care speram sa le vedem din partea Guvernului Republicii Moldova, nu doar declarativ, dar si faptic, Guvernul Romaniei este gata in aceste conditii sa sprijine Republica Moldova pe parcursul european si sa sprijine acest program de reforma”, a punctat Ciolos, subliniind ca e nevoie de stabilitate politica si sociala in acest stat.

In acest sens, urmeaza sa fie conturata, in perioada imediat urmatoare, o lista de obiective si masuri. „Suntem pregatiti sa acordam si un sprijin financiar din acel credit rambursabil pe care Romania l-a promis. (…) Dar i-am spus domnului prim-ministru ca inainte de a livra prima transa (…) ne asteptam (…) sa vina cu cateva masuri concrete care sa demonstreze vointa de reforma. I-am spus ca  (…) pana la sfarsitul saptamanii vom veni cu o lista de masuri pe care guvernul ar putea sa le ia inainte de a transmite de la Bucuresti aceasta prima transa”, a precizat Ciolos, in conferinta de presa comuna de dupa intrevederea cu Pavel Filip.

Din cate a mai anuntat Ciolos, intr-o prima faza se ia in calcul acordarea unui sprijin de urgenta destinat persoanelor nevoiase, care sa fie ajutate sa depaseasca problemele cauzate de anotimpul rece, sprijin ce va consta in produse de „prima necesitate”.

sursa foto: gov.ro

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger