AcasăPoliticaCiolos, despre propunerea PNL privind OUG pentru alegerea primarilor in doua tururi:...

Ciolos, despre propunerea PNL privind OUG pentru alegerea primarilor in doua tururi: Nu cred ca e democratic

In conditiile in care, deunazi, liberalii, prin vocea uneia dintre liderii formatiunii, propuneau referitor la posibilitatea revenirii la alegerea primarilor din doua tururi, varianta emiterii unei ordonante de urgenta, in vederea modificarii Legii electorale, seful Guvernului e de parere ca un astfel de demers nu ar fi tocmai democratic.

Dacian Ciolos nu pare de acord, asadar, cu o astfel de varianta. Si si-a explicat punctul de vedere, argumentand ca in chestiunea invocata – modificarea legislatiei electorale- a fost vorba despre o decizie politica, iar Cabinetul sau este unul apolitic. „S-a decis printr-o intelegere politica. (…) Guvernul pe care il conduc e independent, care nu e implicat politic, nu cred ca e democratic sa modifice un guvern, prin ordonanta de urgenta, o decizie politica”, a lamurit Ciolos, marti la amiaza.

Deunazi, Alina Gorghiu, copresedintele PNL, aducea in discutie aceasta varianta a unei ordonante de urgenta in privinta revenirii la vechiul sistem de alegere a primarilor – din doua tururi. „Singura varianta, realista, pentru a putea face acesta schimbare (revenirea la alegerea primarlor in doua tururi-n.r) este adoptarea acestei prevederi printr-o Ordonanta de Urgenta”, a opinat Gorghiu. In sprijinul acestei idei s-au adus ca argumente faptul ca alegerea in doua tururi a edililor ar fi o revendidare a oamenilor, dar si ca ar putea sa le confere alesilor locali mai multa legitimitate.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger