AcasăPoliticaCiolos, despre Irimescu: Trebuie sa-si asume declaratiile pe care le-a facut

Ciolos, despre Irimescu: Trebuie sa-si asume declaratiile pe care le-a facut

Premierul Ciolos considera ca Achim Irimescu ar trebui sa-si asume declaratiile pe care le face.

In conditiile in care, in ultimele zile, s-au facut diverse comentarii pe marginea afirmatiilor sefului Ministerului Agriculturii, atat in privinta unor alimente aduse din strainatate, uneori cu termenul expirat, cat si a unor sume de bani care ar fi fost scoase cu miliardele din tara, cu destinatia Elvetia, in timpul mandatului fostului presedinte, iar acesta din urma a avut mai multe reactii, cea mai recenta seara trecuta, la un post TV, prin care i-a sugerat premierului sa-l „puna pe liber” pe Irimescu, singurul care nu facuse nicio precizare pe acest subiect era insusi primul-ministru.

Mult-asteptatul punct de vedere al lui Dacian Ciolos in aceasta chestiune a venit, insa, luni in jurul pranzului, la sosirea sefului Guvernului la intalnirea cu reprezentantii Asociatiei Municipiilor din Romania, eventiment desfasurat la un hotel de lux din Capitala. „Sa-si asume. Trebuie sa-si asume declaratiile pe care le-a facut”, considera Ciolos.

Seful Guvernului a subliniat ca afirmatiile lui Irimescu nu au fost facute in numele Executivului din care face parte. „Pe mine ma intereseaza in primul rand ce face domnul Irimescu, i-am spus ca are de accelerat procesul de plata a subventiilor de lansare a programului de dezvoltare rurala, astea sunt lucrurile care ma intereseaza. Restul, declaratiile dansului personale nu sunt in numele Guvernului, pentru ca nu a avut mandat, nu a informat Guvernul legat de aceste lucruri. Sunt declaratii persoanale pe care o sa si le asume”, a conchis premierul.

Dupa cum spuneam, fostul presedinte considera ca s-ar impune ca seful Guvernului sa il schimbe pe Irimescu din fotoliul de ministru. „Ar trebui sa spuna care au fost baietii care l-au informat, daca nu cumva l-au intoxicat sa-l faca sa iasa sa spuna prostii (…). Toti cei responsabili sa suporte consecintele legii, daca s-a intamplat asa ceva. Daca nu, cre ca pana una alta, cel mai bun lucru care ar trebui facut ar fi ca domnul premier Ciolos sa-l puna pe liber putin, sa aiba timp sa dea explicatii la DNA de unde stie care sunt argumentele -sau la Parchetul General, si noi toti, suspectati de dansul ca am scos din tara 35 de miliarde de euro, sa ne ducem sa dam explicatii, ce stim fiecare”, a precizat Traian Basescu, duminica seara, la Romania TV.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger