AcasăPoliticaCiolos, asteptat sa anunte azi echipa de guvernare

Ciolos, asteptat sa anunte azi echipa de guvernare

Avand in vedere ca a precizat, dupa consultarile cu liderii partidelor, avute in decursul zilelor trecute, ca pana la sfarsitul acestei saptamani ar vrea sa anunte lista ministrilor, toata lumea se asteapta ca Dacian Ciolos sa faca publice, in cursul celei de-a doua parti a zilei de duminica, numele persoanelor care vor forma Cabinetul cu care premierul desemnat va merge in Parlament.

„Lucrez la o echipa solida, iar procesul de selectie a ministrilor este in plina desfasurare. La sfarsitul acestei saptamani intentionez sa prezint lista ministrilor, in vederea audierilor in comisiile parlamentare”, scria, in urma cu trei zile, pe Facebook, premierul desemnat.

De altfel, in ultima perioada, inainte de anuntul official, in spatiul public au fost vehiculate mai multe nume de tehnocrati care ar putea prelua portofolii in Executivul pe care ar urma sa-l conduca primul-ministru desemnat de Klaus Iohannis, cel mai recent fiind amintite numele lui Achim Irimescu, la Agricultura, si al Ancai Paliu Dragu, la Finante.

Va amintim si faptul ca, deunazi, inainte, asadar, ca fostul comisar european pe Agricultura sa anunte componenta Cabinetului, Ciolos a discutat cu liderii Consiliului European si al Comisiei Europene, Donald Tusk si Jean Claude Juncker, care s-au oprit pentru scurta vreme la Bucuresti, in drumul lor catre un summit desfasurat in Turcia, pentru a discuta cu premierul desemnat.

foto: Facebook/Dacian Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger