AcasăPoliticaCiolos a vorbit cu premierul francez despre romanii disparuti la Nisa

Ciolos a vorbit cu premierul francez despre romanii disparuti la Nisa

In contextul tragediei care a lovit Franta, stat in care duminica e a doua zi de doliu national, decretat in memoria celor 84 de victime ale masacrului de la Nisa, primul-ministru Dacian Ciolos a avut o discutie, la telefon, cu omologul sau francez.

Incepand prin a-i transmite condoleante pentru zecile de persoane care au cazut victime fara vina atacului sangeros produs in orasul aflat pe Riviera Franceza, chiar de Ziua Nationala, seful Guvernului roman a abordat, in discutia pe care a anuntat in dimineata, pe Facebook, ca a avut-o deunazi cu omologul sau francez, si situatia familiei de romani despre care apropiatii nu mai stiau nimic de joi seara. Pana deunazi, cand baietelul cuplului a fost gasit intr-un spital de pediatrie, internat in stare stabila.

Despre mama si tatal micutului inca nu sunt vesti, dar se spera ca informatii sa apara cat de urand. „Din pacate, actul terorist de la Nisa ne-a atins si pe noi. (…) Cercetarile pentru identificarea victimelor continua dar, date fiind conditiile, sunt deosebit de complexe. Premierul Valls m-a asigurat ca autoritatile franceze inteleg dramatismul acestei situatii si fac tot ce le sta in putere pentru a clarifica situatia celor doi cetateni romani”, mentioneaza premierul Ciolos, duminica, in mesajul postat pe reteaua de socializare.

In tot acest timp, ancheta menita sa scoata la iveala conditiile in care s-a produs atacul soldat cu 84 de decese e in plina desfasurare. Sambata, masacrul provocat de un tanar in varsta de 31 de ani, francez de origine tunisiana, care a intrat cu un camion de marfa in multimea prezenta pe Promenade des Anglais, pentru a vedea artificiile, pe 14 iulie, a fost revendicat de ISIS.

sursa foto: facebook/Dacian Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger