AcasăPoliticaCiolos a tinut sa sublinieze: "nu exista in programul de guvernare masuri...

Ciolos a tinut sa sublinieze: „nu exista in programul de guvernare masuri anticonstitutionale”

„Acest guvern tehnocrat nu are obiectiv politic mai important decat sa vada democratia intarita in Romania”, a dorit sa precizeze Ciolos, intr-o noua interventie avuta, marti, in Parlament, dupa ce anterior au vorbit si reprezentantii partidelor politice, dezbaterile urmand prezentarii temelor continute de programul de guvernare propus de Dacian Ciolos.

Raspunzand unor intrebari si critici formulate in ultimele ore, chiar si din randul celor exprimate, in ultimele ore, la tribuna Parlamentului, odata cu inceperea sedintei comune ale celor doua Camere, Dacian Ciolos a insistat ca Executivul pe care, odata ce primeste unda verde din Parlament, il va conduce, se va „ghida doar dupa Constitutie”.

„Vreau sa precizez clar – acest guvern tehnocrat nu are obiectiv politic mai important decat sa vada democratia intarita in Romania. E departe de noi gandul de exercita atributiile (…) altfel decat pe a sprijini si intari democratia”, a anuntat, de la tribuna Legislativului, premierul desemnat, adaugand ca e importanta recastigarea increderii romanilor.

Totodata, in continuarea ideii sale, cum ca Executivul ar urma sa respecte prevederile legii supreme ale statului, tehnocratul Ciolos -desemnat premier, saptamana trecuta, de presedintele Klaus Iohannis – a adaugat ca „nu exista in programul de guvernare masuri anticonstitutionale”. „Nu cred ca democratia este slabita cu acest guvern”, a mai punctat fostul comisar european, Ciolos adaugand ca „partidele pot profita de acest guvern pentru a eficientiza administratia, dar si dand asigurari ca „guvernul poate fi un partener deschis”.

Prin votul de investitura se face „un transfer de legitimitate democratica”, e de parere acelasi Ciolos, care s-a declarat dornic sa reorienteze energia protestului catre creativitate.

Va remaintim ca, dupa aceasta noua runda de precizari ale premierului desemnat, odata ce va fi facuta prezenta, se va trece la votul in vederea investirii noului Cabinet. Procedura este una secreta, cu bile.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
68 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger