AcasăPoliticaCiolos a retras a doua propunere din lista de ministri: Guseth de...

Ciolos a retras a doua propunere din lista de ministri: Guseth de la Justitie

Cu doar cateva ore inainte ca parlamentarii sa se reuneasca in sedinta de plen comun pentru a supune la vot propunerile ministeriale, dar si ca premierul desemnat sa le prezinte programul de guvernare, Dacian Ciolos a mai facut o modificare in lista cu numele posibililor sefi de ministere din Cabinetul sau.

In conditiile in care propunerea ei nu fusese vazuta din start cu ochi buni de catre reprezentantii Uniunii Judecatorilor, acestia subliniind faptul ca nu este absolvent de Drept, iar apoi alte voci au atras atentia ca nu ar fi fost tocmai convingatoare la momentul audierilor din comisiile de specialitate din Parlament, premierul desemnat a decis sa o retraga pe Cristina Guseth de pe lista propunerilor sale in materie de ministri, la portofoliul Justitie.

„Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu„, a anuntat Ciolos, in cursul noptii de luni spre marti, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, in care precizeaza si faptul ca marti dimineata va inainta conducerii Parlamentului o noua propunere.

Conform unor surse, numele vehiculat drept varianta de inlocuitor al lui Guseth ar fi Mihai Selegean. Ramane, insa, de vazut daca zvonurile se confirma.

Pana atunci va amintim ca este al doilea astfel de gest pe care premierul desemnat se vede nevoit sa-l faca, dupa ce, duminica, la doar cateva ore dupa ce-l anuntase pe medicul Andrei Baciu drept optiune la Ministerul Sanatatii, l-a inlocuit cu un specialist in oncologie din Cluj, in conditiile in care despre tanarul rezident au aparut in spatiul public, ulterior nominalizari sale, diverse fotografii cu acesta, in ipostaze considerate a fi nepotrivite pentru un aspirant la fotoliul de ministru.

foto: facebook/Daniel Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger