AcasăPoliticaCine ii va semna lui Basescu contractul de munca la Palatul Victoria

Cine ii va semna lui Basescu contractul de munca la Palatul Victoria

Traian Basescu arunca o vorba si intreaga clasa politica o rastalmaceste in fel si chip. Asa s-a intamplat si cu „proiectul pilot” – premier pentru un an, despre care a vorbit recent seful statului.

Mai nou, din ce in ce mai multi politicieni vor sa-l faca premier pe Traian Basescu

Pentru ca este jucator, pentru ca are experienta in administratie si, cel mai important, pentru ca s-ar plictisi de moarte daca s-ar retrage din viata politica, Traian Basescu se vrea premier dupa alegerile din aceasta toamna. „Nu sunt inca destul de in varsta incat, daca cineva m-ar ruga sa pun tara pe sine, nu as face-o, un an de zile, pe contract”, recunoaste public seful statului.  Ca Basescu  isi doreste sa se bage la munca de jos, prin asta intelegandu-se reconstructia Romaniei, nu este o surpriza pentru nimeni, interesant de aflat este cine-i va pune contractul in brate.

Avem premier, cautam presedinte

Primul care a vorbit despre o posibila nominalizare a fost Crin Antonescu

Daca-l intrebam pe Traian Basescu, „alesul” ar fi cu siguranta Emil Boc. Daca ne uitam in gura pesedistilor, cel care va face nominalizarea este nimeni altul decat Crin Antonescu. ”De la domnul Crin Antonescu poti sa te astepti acum la orice. Eu cred ca Antonescu este in stare, daca ajunge presedinte, sa il numeasca chiar si pe Traian Basescu in functia de prim-ministru”, sustine presedintele Camerei Deputatilor, pesedistul Valeriu Zgonea. O ipoteza despre care, in trecut, chiar presedintele PNL declara ca poate fi plauzibila. „Nu e deloc exclus. Teoretic. Un partid sau coalitie care castiga alegerile parlamentare sa vina la mine si sa-mi spuna: Noi am castigat alegerile parlamentare, Traian Basescu e candidatul nostru oficial pentru premier. In acel moment, ar fi desemnat premierul Romaniei”, afirma Antonescu, pe vremea cand USL inca mai functiona.

Ponta – „angajatorul agreat”

Victor Ponta se pare ca va fi cel care-l trimite pe Basescu la Palatul Victoria

Tot pe atunci, se spune ca Traian Basescu ar fi batut palma, dar nu cu Antonescu, ci cu Victor Ponta. Intelegerea presupune, printre altele, o rocada intre cei doi demnitari si o lunga si frumoasa coabitare. Mai exact, seful statului a promis sa-i lase drumul liber spre Cotroceni lui Victor Ponta, in timp ce acesta din urma s-a angajat sa-l nominalizeze premier pe Basescu. Parteneriat care a ramas in picioare, chiar si in aceste vremuri tulbure, sustin surse din cadrul PSD.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger