AcasăPoliticaCine ar putea sa preia sefia MAI

Cine ar putea sa preia sefia MAI

Odata cu demisia lui Petre Toba din fruntea Ministerului de Interne, e nevoie ca premierul sa gaseasca un succesor pentru acest portofoliu. Deja un nume este vehiculat intens in acest sens.

De altfel, inca de seara trecuta, cand s-a confirmat faptul ca acceptat demisia lui Toba, din directia Palatului Victoria s-a anuntat ca premierul va vace catre Cotroceni, pana luni, o propunere pentru sefia MAI.

Din cate se pare, favorit la preluarea acestei functii ar fi actualul sef al Cancelariei premierului Ciolos. Surse politice citate de televiziunile de stiri sustin ca Dragos Tudorache, nimeni altul decat cel ales de catre primul-ministru, in vara, pentru a prelua interimatul la Comunicatii, dupa plecarea din randul echipei guvernamentale a lui Marius Bostan, ar putea fi succesorul lui Petre Toba in fruntea Ministerului de Interne.

Va reamintim ca Toba a demisionat seara trecuta, la cateva ore de cand DNA anunta ca solicta presedintelui aviz pentru urmarirea penala a celui dintai, in dosarul in care se ancheteaza presupuse fapte de coruptie la DIPI, „in legatura cu savarşirea infractiunii de favorizare a faptuitorului, in perioada in care a detinut functia ministeriala”. Procurorii sustin ca „s-a constatat ca ministrul Afacerilor Interne Toba Petre a refuzat, in mod discretionar, declansarea procedurii de declasificare a unor normative a caror incalcare vizeaza continutul constitutiv al infractiunilor de abuz in serviciu si deturnare de fonduri”.

sursa foto: gov.ro

316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger