AcasăPoliticaChitoiu il eclipseaza pe Dragnea

Chitoiu il eclipseaza pe Dragnea

Daniel Chitoiu i-a luat fata colegului Liviu Dragnea

Sub bagheta ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a fost organizata in opt centre regionale. Actiunea liberalului l-a cam lasat ”in offside” pe vicepremierul Liviu Dragnea.

Daniel Chitoiu i-a luat fata colegului Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

In timp ce regionalizarea lui Dragnea bate pasul pe loc, Daniel Chitoiu a impartit deja tara prin ordonanta 74/2013 privind organizarea ANAF, sustine site-ul pesurse. Astfel, cele opt centre regionale ANAF (Galati, Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Ploiesti, Bucuresti, Iasi) respecta viziunea liberala si da peste cap planurile social-democratilor.  Potrivit actului normativ, la nivelul judetelor va functiona o prima ramura – ”Administratia Fiscala a Judetului” care  va fi coordonata de un Sef de Administratie si va avea un Trezorier Sef si trei servicii: Colectare, Inspectie Fiscala si Colectare Contribuabili Mijlocii.

In organigrama AFJ mai apare si un departament care se va ocupa cu supravegherea produselor accizabile, dar si unul de Servicii Interne. AFJ  va fi subordonata Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice, condusa de un director general care va taia si va spanzura atat la nivelul regiunii cat si al judetelor. Schimbarea urmeaza sa se produca de la 1 august, fapt care a genereat o serie de tensiuni in PSD, social-democratii fiind nemultumiti ca reorganizarea administrativ-teritoriala gandita de Liviu Dragnea bate pasul pe loc.

author avatar
Adelina Ionicel
579 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger