AcasăPoliticaCererile DNA in cazul Voicu si Paun, supuse azi la vot in...

Cererile DNA in cazul Voicu si Paun, supuse azi la vot in plenul Camerei

O zi incarcata, la nivel emotional, pentru cei doi deputati pe numele carora procurorii DNA au formulat cereri de incuviintare a retinerii ai arestarii preventive.

Deputatii urmeaza sa supuna la vot, in cadrul sedintei de plen care va incepe in mai putin de o jumtate de ora, cererile in cazul lui Madalin Voicu si Nicolae Paun. Va reamintim ca va fi un vot secret, cu bile, dar si ca, in urma cu doar cateva zile, deputatii din Comisia Juridica au avizat favorabil solicitarile in cauza. Insa vizul acestui for este unul consultativ, decizia finala urmand a se lua in cadrul votului din plenul Camerei.

Procurorii DNA fac cercetari intr-un dosar in care sunt anchetate posibile fraude cu fonduri europene. Si, in timp ce DNA a anuntat ca Madalin Voicu este suspectat de  trafic de influenta, fals in declaratii,  spalare a banilor, toate in forma continuata, procurorii au precizat ca Paun, care este, totodata, si presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, este cercetat pentru „folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata”.

92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger