AcasăPoliticaCererea procurorilor privind incuviintarea arestarii deputatului Paun, supusa azi la vot

Cererea procurorilor privind incuviintarea arestarii deputatului Paun, supusa azi la vot

Nicolae Paun este deputat din partea minoritatilor nationale

UPDATE: Deputatii au admis si cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Paun, formulata de catre procurorii anticoruptie, dupa ce saptamana trecuta facusera la fel si cu cea de retinere. In acest sens au fost inregistrate 166 de voturi „pentru” si 86 „impotriva”, de aceasta data fiind intrunit cvorumul necesar desfasurarii votului.

Nicolae Paun urmeaza sa afle in orele urmatoare ce dedid coelgii deputati in privinta solicitarii pe care procurorii anticoruptie, in vizorul carora a intrat, au adresat-o Camerei.

Avand in vedere ca saptamana trecuta a fost supusa votului- si aprobata- cererea privind incuviintarea retinerii parlamentarului care conduce, la aceasta data, si Asociatia „Partida Romilor”, in cazul celei privind avizarea arestarii preventive constatandu-se ca nu exista cvorum, aceasta din urma cerere urmeaza sa fie supusa votului in decursul zilei.

Mai precis, din cate se mentioneaza in programul de lucru al Camerei, la inceheierea votului final asupra initiativelor legislative care figureaza pe ordinea de zi, urmeaza sa se voteze pe marginea incuviintarii arestarii preventive a deputatului Nicolae Paun. Va fi un vot secret, cu bile, raportul Comisiei Juridice in aceasta privinta fiind unul farorabil cererii DNA.

De altfel, in preziua acestei sedinte, Paun a transmis, prin intermediul unui comunicat, in primul rand ca e convins ca justitia ii va demonstra nevinovatia, dar si faptul ca nu le poate solicita colegilor deputati cum anume sa voteze aceasta cerere, ci „doar sa voteze conform propriei constiinte si principiilor morale”.

Nu in ultimul rand, Paun a ales sa le ceara scuze procurorilor, cunoscut fiind faptul ca zilele trecute au aparut in presa, pe surse, stenograme din dosarul sau, fragmente de discutii presarate cu un limbaj nu tocmai potrivit la adresa celor dintai. „Totodata, doresc sa imi cer iertare fata de procurori, fata de institutia din care fac parte, ca am avut iesiri care nu ma definesc! Erau doar simple vorbe spuse la suparare – asa cum se intampla oricui – scoase dintr-o conversatie telefonica intre prieteni, care a avut loc cu multe luni in urma, fara sa banuiesc – ca orice om nevinovat – ca am telefonul ascultat!…”, noteaza parlamentarul.

Va reamintim ca Paun a intrat in vizorul procurorilor in acelasi dosar in care este vizat de suspiciuni si deputatul Madalin Voicu. Ancheta in acest caz este in plina desfasusare si vizeaza posibile fraude cu fonduri europene.

sursa foto: cdep.ro

author avatar
Cristina Stefan
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger