AcasăPoliticaCererea presedintelui de reexaminare a Codului Silvic, respinsa in comisiile Camerei

Cererea presedintelui de reexaminare a Codului Silvic, respinsa in comisiile Camerei

Solicitarea sefului statului, privind reexaminarea Codului Silvic, a fost respinsa, marti, de catre Comisiile de specialitate reunite, respectiv cea de mediu, de agricultura, dar si cea juridica.

Conform rezultatului votului, 35 de deputati s-au pronuntat impotriva cererii de reexaminare, in timp ce doar 20 au fost de acord cu un astfel de demers.

Va amintim ca, pe 24 aprilie, solicitarea de reexaminare a proiectului legislativ de modificare si completare a Codului Silvic, trimisa de catre seful statului, a fost respinsa si in Senat, legea fiind adoptata in varianta initiala, inainte de a fi trimisa Camerei, care are calitate de for decizional in aceasta chestiune.

Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului, in ultima saptamana a lunii martie, Legea pentru modificarea si completarea Codului Silvic, in vederea reexaminarii, considerand, dupa cum se mentiona in comunicatul presedintiei datat 23 martie, „ca unele dintre interventiile legislative adoptate in cuprinsul acestei legi sunt de natura sa limiteze activitatea operatorilor economici si sa aiba un impact nedorit asupra mediului concurential si, implicit, asupra economiei, creand premisa legislativa a unui tratament juridic discriminator”.

Mai mult, cererea era motivata si de faptul ca, se noteaza in acelasi comunicat, „asa cum au fost redactate, unele dintre dispozitiile acestei legi ar putea atrage posibilitatea ca statul roman sa fie acuzat de incalcarea obligatiilor asumate in calitate de stat membru al Uniunii Europene”.

author avatar
Cristina Stefan
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger