AcasăPoliticaCererea in cazul lui Oprea, trimisa Comisiei Juridice

Cererea in cazul lui Oprea, trimisa Comisiei Juridice

Solicitarea DNA in cazul Oprea a plecat de la Biroul permanent al Senatului catre Comisia Juridica (CJ).

Odata ce s-au intrunit, miercuri in jurul pranzului, intr-o sedinta convocata in baza unei proceduri de urgenta, avand in vedere ca inca e vacanta parlamentara, reprezentantii Biroului Permanent al Senatului au luat la cunostinta continutul solicitarii inaintate de Parchetul General, ca urmare a cererii formulate de DNA, in privinta lui Gabriel Oprea, au aprobat-o, iar apoi au bifat urmatorul pas de urmat, conform procedurii. Mai precis au trimis cererea Comisiei Juridice, fapt confirmat de catre presedintele Senatului. „Biroul a aprobat aceasta solicitare, am trimis-o la Comisia Juridica pentru analiza si intocmirea avizului”, a precizat Calin Popescu Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu

Cat priveste data la care urmeaza sa se si dea un aviz in privinta cererii DNa care il vizeaza pe fostul ministru de Interne si, totodata, fost vicepremier pentru securitate nationala, presedintele Camerei Superioare a Parlamentului nu s-a pronuntat, reamintind, insa, faptul ca marti de va reuni Comisia Juridica (CJ).

Ceea ce se stie este faptul ca, dupa ce CJ va da avizul- unul consultativ, va urma votul in plen, moment in care senatorii vor avea un ultim cuvant de spus in privinta cererii formulate, luni, de DNA, pe numele lui Oprea, in cazul a doua acuzatii de abuz in serviciu.

author avatar
Cristina Stefan
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger