AcasăPoliticaCererea DNA in privinta lui Dan Sova, la Senat

Cererea DNA in privinta lui Dan Sova, la Senat

Noua solicitare a procurorilor anticoruptie emisa in privinta senatorului Sova, de aceasta data in cel de-al doilea dosar in care acesta din urma a ajuns sa fie cercetat de DNA, si in care este acuzat de trafic de influenta, a ajuns vineri la Camera Superioara a Parlamentului.

La o zi de la emiterea cererii in cazua, in privinta incuviintarii retinerii si arestarii preventive a senatorului, s-a aflat, intr-o prima faza ca solicitarea a ajuns la Procurorul General al Romaniei, care a trimis-o, conform parcursului legal de urmat in astfel de cazuri, ministrului Justitiei, iar, in cele din urma, demersul a ajuns si la Senat.

Respectiv, conform Antena 3, la cabineutl presedintelui Camerei Superioare a Parlamentului, care urmeaza sa trimita cererea DNA catre Biroul Permanent al Senatului, pentru ca luni, in sedinta acestui for sa se hotarasca exact cand se vor face pasii urmatori in privinta solicitarii procurorilor.

Deunazi, DNA anunta, intr-un comunicat, faptul ca procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a sesizat Procurorul General al Romaniei, in vederea solicitarii presedintelui Senatului (avand in vedere ca Sova este senator-n.r) incuviintarea retinerii si arestarii preventive a parlamentarului. „Cererea procurorilor anticoruptie are in vedere date si probe ce contureaza urmatoarea stare de fapt: In perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Sova Dan-Coman a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa inculpatul Balan Mihai, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna”, anunta DNA. Mai trebuie spus ca, in aceeasi cauza, seful CET Govora a fost retinut, joi, pentru 24 de ore, pentru abuz in serviciu in forma continuata.

In martie acest an, Senatul a respins o prima cerere formulata de DNA in cazul lui SOva, in primul dosar in care a intrat in vizorul DNA, „Turceni-Rovinari”, si in care a fost trimis in judecata, fiind acuzat pentru coruptie.

195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger