AcasăPoliticaCererea DNA in cazul Toba, trimisa la Cotroceni

Cererea DNA in cazul Toba, trimisa la Cotroceni

Solicitarea anchetatorilor anticoruptie parcurge pasii procedurali firesti in astfel de situatii, destinatia finala fiind Presedintia.

Dupa ce a primit din directia procurorilor anticoruptie cererea privindu-l pe ministrul demisionar Toba, procurorul general al Romaniei a luat act de aceasta solicitare, care, ulterior, a pornit catre Palatul Cotroceni, avand in vedere ca e nevoie ca seful statului sa se pronunte in privinta ei. Un anunt in acest sens a fost facut, in jurul pranzului, din directia Ministerului Public.

Va reamintim faptul ca joi procurorii DNA faceau public faptul ca au formulat o astfel de cerere, in cazul lui Petre Toba, la acel moment sef al MAI, suspiciunea fiind de favorizarea faptuitorului. „Concret, in prezenta cauza, s-a constatat ca ministrul Afacerilor Interne Toba Petre a refuzat, in mod discretionar, declansarea procedurii de declasificare a unor normative a caror incalcare vizeaza continutul constitutiv al infractiunilor de abuz in serviciu si deturnare de fonduri, adica intr-o situatie in care este exclusa protectia informatiilor clasificate, conform art. 3 din Legea nr. 182/2002, privind protectia informatiilor clasificate, intrucat ar conduce la ignorarea art. 10 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului (dreptul la un proces echitabil care include dreptul de informare asupra acuzatiei penale)”, anuntau procurorii in comunicatul ce insotea cererea cu pricina, adaugand ca documentele solicitate aveau legatura cu ancheta in dosarul DIPI.

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger