AcasăPoliticaCererea DNA in cazul Oprea, discutata miercuri la Senat, in Biroul Permanent

Cererea DNA in cazul Oprea, discutata miercuri la Senat, in Biroul Permanent

Desi activitatea parlamentara urmeaza sa inceapa abia sapatamana urmatoare, in cursul diminetii viitoare, mai precis la doua zile de cand Senatul a primit cererea procurorilor DNA privind incuviintarea urmaririi penale in cazul fostului ministru Oprea, Biroul Permanent al Senatului se va reuni, in procedura de urgenta, in aceasta chestiune.

Dupa ce aceasta solicitare va fi discutata, miercuri, in Biroul Permanent, incepand cu ora 11, forul „are obligatia” dupa cum a confirmat, in urma cu scurt timp, insusi presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sa repartizeze dosarul in cauza Comisiei Juridice. Odata ce aceasta comisie se va intruni, cel mai probabil in cea de-a doua zi a spatamanii viitoare, se va da un raport, care va fi inaintat Biroului Permanent (BP), inainte ca soliictarea sa ajunga sa fie supusa votului plenului Camerei Superioare a Parlamentului, avand in vedere ca persoana vizata de solciitarea DNA, in speta fostul ministru de Interne si vicepremier pentru securitate nationala, este senator.

Tot Tariceanu a anuntat ca decizia in privinta convocarii BP pentru miercuri dimienata a fost luata in urma consultarilor cu ai sai colegi, dar si din dorinta de a se elimina orice supozitie privind o eventuala ‘tergiversare’ a cazului. Ca urmare, momentan nu se cunoaste data la care urmeaza sa fie parcurse aceste etape procedurale. „Saptamana viitoare reincepe activitatea parlamentara, marti se intruneste Comisia Juridica, de marti incolo. Nu pot sa dau o data pentru raportul Comisiei Juridice. Dar dupa cum stiti, nu dureaza foarte mult. Va fi tratat dosarul, as spune, cu toata disponibilitatea. N-as spune celeritate, ca nu mi se pare acesta cel mai important criteriu”, a explicat presedintele Senatului.

Va reamintim ca, deunazi, DNA a formulat o cerere de incuviintare a urmaririi penale pe numele fostului membru al Guvernului Ponta, actualmente senator si lider UNPR, pentru doua acuzatii de abuz in serviciu.

author avatar
Cristina Stefan
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger