AcasăPoliticaCererea de arestare preventiva a deputatului Florin Popescu, respinsa de comisia juridica...

Cererea de arestare preventiva a deputatului Florin Popescu, respinsa de comisia juridica a Camerei

Florin Popescu

Comisia juridica a Camerei a respins, luni, solicitarea procurorilor anticoruptie, care au cerut aviz pentru arestarea preventiva a deputatului PMP.

Florin Popescu

Cu 15 voturi impotriva solicitarii procurorilor si sapte in favoarea cererii amintite, deputatii din comisia juridica a Camerei au respins demersul inaintat, saptamana trecuta, de catre procurorul sef al DNA. Un deputat din comisie s-a abtinut de la vot. Urmeaza ca zilele urmatoare masura sa fie votata in plenul Camerei Deputatilor.

Reamintim ca procurorii anticoruptie au cerut arestarea preventiva a parlamentarului, fost sef al CJ Dambovita, pe care il acuza ca si-ar fi folosit functia pentru a obtine foloase necuvenite, in campania electorala din 2012. Respectiv, sustin procurorii, „folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”.

Urmare a cererii DNA, Popescu a anuntat ca isi suspenda activitatea din Partidul Miscarea Populara si ca se retrage de pe listele formatiunii, pentru alegerile europarlamentare.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger