AcasăPoliticaCele doua clarificari ale lui Oprea, dupa reactiile starnite de votul din...

Cele doua clarificari ale lui Oprea, dupa reactiile starnite de votul din Senat

Pe fondul discutiilor iscate in spatiul public – in presa scrisa si online, la TV si pe retelele de socializare – de rezultatul votului dat de senatori, acum doua zile, dar si a aparitiei – mai nou- a unei initiative pe o retea de socializare in privinta unui protest generat de acelasi episod, Oprea a ales sa foloseasca Facebook-ul pentru a-si sustine, o data in plus, cauza.

"Prin votul de acum doua zile, s-a decis sa mai treaca inca 3 luni pana cand va ajunge in fata judecatorilor"

Desi facuse deja cateva precizari dupa momentul in care colegii senatori au respins cererea DNA-ului in privinta inceperii urmaririi penale pe numele sau, in cazul Gigina si a suspiciunii de ucidere din culpa, observand, probabil, ca valul de comentarii iscat de votul de luni seara nu se stinge, fostul vicepremier a simtit nevoia sa mai faca doua clarificari. „In primul rand, acest vot nu ma face imun in fata Justitiei, nu ma ”salveaza” de la ceva si nici nu inchide drumul dosarului pentru care DNA a cerut incuviintarea urmaririi penale”, noteaza Oprea, care subliniaza ca in doar cateva luni, actualul sau mandat de ales al neamului ajunge la final, la fel si imunitatea parlamentara de care beneficiaza gratie acestei posturi. „Peste doar cateva luni, asa-zisa imunitate nu va mai exista, iar cazul isi va urma cursul normal in Justitie”, adauga Oprea. Dupa cum multi au observat, fostul vicepremier nu a pierdut ocazia sa arate cu degetul in directia anchetatorilor punctand urmatorul aspect: „va reamintesc faptul ca procurorii au asteptat aproape un an ca sa faca acest dosar”.

La punctul doi, fostul ministru de Interne alege sa lamureasca, practic, intentia cu care a adresat rugamintea colegilor din Senat, anterior votului, de la tribuna Parlamentului, de a nu vota in favoarea solicitarii procurorilor: „motivul pentru care am cerut colegilor sa nu incuviinteze solicitarea DNA este suspiciunea ca acest dosar nu vizeaza infaptuirea Justitiei, ci mai degraba a unor jocuri de alta natura”.

In incheierea pledoariei sale de pe Facebook, Gabriel Oprea alege sa noteze o data in plus faptul ca se considera nevinovat, dar si ca nu i se „pare normal ca un dosar cu o acuzatie atat de grava sa fie atat de sarac in probe”, declarandu-se increzator ca isi va gasi dreptatea in justitie.

Va amintim ca in cazul de fata au existat reactii inclusiv de la nivelul Presedintiei, dar si al DNA-ului, dar si de la conducerea PNL.

444 afisari

1 COMENTARIU

  1. Jigodii ca Oprea si ca cei care au votat impotriva urmaririi penale ar trebui condamnate pentru genocid si tradare de neam si tara!
    Astia au distrus viitorul tarii, generatii intregi de copii sunt expusi la boli ale mizeriei si saraciei din cauza lipsei vaccinurilor, tinerii pleaca in pribegie pt. ca aici nu e loc decat pentru jigodiile astea care jefuiesc tara, adultii si varstnicii mor din cauza saraciei si a mizeriei si incompetentei din spitale, etc. .
    In aceste conditii Oprea si toti cei ca el isi monteaza cabine de dus/jacuzzi in birourile pe care le ocupa doar ca sa-si deruleze propriile afaceri si plasandu-si furaciunile in conturi din strainatate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger